Nieuws

RSS

178 zonnepanelen voor jarige Chocoladefabriek

Met 178 zonnepanelen op het dak van de Chocoladefabriek, heeft de stad deze week een nieuwe stap gezet op weg naar een uitstoot- en aardgasvrij Gouda.

Veel belangstelling van Goudse ondernemers voor educatieve avond over cybercrime en ondermijning

Dinsdagavond 27 februari was er een voorlichtingsavond voor Goudse ondernemers over cybercrime en ondermijning.

Nieuw treinstation Gouda-Zuidplas inpasbaar

Er kan mogelijk een nieuw treinstation 'Gouda-Zuidplas' worden toegevoegd aan de spoorlijn Rotterdam-Gouda. Het nieuwe station moet de bereikbaarheid voor mensen die in de buurt wonen verbeteren.

Buitententoonstelling 'OPEN over depressiviteit' geopend

Wethouder Anna van Popering heeft op 26 februari de bijzondere buitententoonstelling 'OPEN over depressiviteit' geopend. Met 30 indringende portretten van jong volwassenen maakt Gouda depressiviteit zichtbaar en bespreekbaar. De tentoonstelling duurt nog tot 18 maart en is voor iedereen gratis te bezoeken.

Handen ineen voor nog gastvrijer Gouda

De gemeente Gouda en Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Gouda) hebben vandaag (maandag 26 februari) in Grand Café Central op de Markt een nieuw horecaconvenant ondertekend. Hierin staan afspraken waarmee de gemeente en horecaondernemers een gezamenlijke bijdrage leveren aan een levendige en veilige stad en een prettig woon-leefklimaat voor de bewoners.

Gouda herdenkt 2 jaar oorlog in Oekraïne

Op zaterdag 24 februari is het precies 2 jaar geleden dat Rusland Oekraïne is binnengevallen en de oorlog in Oekraïne begon. Ook de gemeente Gouda staat hierbij stil.

Bezwaar maken tegen WOZ-waarde

Bent u eigenaar van een woning, dan krijgt u komende week een bericht over de WOZ-waarde van uw woning. Vindt u uw WOZ-waarde te hoog? Dan kunt u bezwaar maken via de BSGR.

Meepraten over het slavernijverleden van Gouda?

Komt u dan naar het stadsgesprek op 29 februari, 14 maart of 28 maart in de Chocoladefabriek. U kunt hier in een veilige en open sfeer uw vragen stellen.

Spreekuur wethouder Jan Kees Oppelaar op 29 februari in Westergouwe

Wethouder Jan Kees Oppelaar gaat elke maand de wijken in om spreekuur te houden. Het eerstvolgende spreekuur staat gepland op donderdag 29 februari van 19.30 tot 20.30 uur in het Informatiecentrum Westergouwe, Provincialeweg 10 in Gouda.

Gouda opent bijzondere tentoonstelling over depressiviteit

Met 30 indringende portretten van jonge volwassenen maakt Gouda depressiviteit zichtbaar en bespreekbaar. Dat gebeurt tijdens een bijzondere buitententoonstelling van 26 februari tot 18 maart.

Maak uw tuin groener en bestel de gratis tegeltaxi

Legt u een geveltuintje aan of vervangt u de tegels in uw tuin door groen? Wij helpen u graag door de verwijderde tegels gratis op te halen met de tegeltaxi. Deze dienst van de gemeente rijdt van april tot en met oktober op 7 verschillende dagen.

Afvalbrengstation aan de Goudkade gaat weer open

Het afvalbrengstation aan de Goudkade gaat op 17 februari weer open. De werkzaamheden aan de fundering zijn dan afgerond.

Proef met nieuwe aanpak om schooluitval te voorkomen

Samen met het Instituut voor Publieke Waarden begint de gemeente Gouda een actieonderzoek om leerlingen met risico op schooluitval in het voortgezet onderwijs zo vroeg mogelijk en al op school te helpen hun (mentale) problemen de baas te worden. Daarmee moet (langdurig) verzuim worden voorkomen.

Meer zorginnovaties in het vernieuwde Experience Lab

Op donderdag 8 februari is tijdens de Slimme Zorg Estafette het vernieuwde Experience Lab officieel geopend door alle (nieuw) betrokken zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en gemeente Gouda. De nieuwe locatie van het lab is laagdrempeliger, groter en heeft een breder aanbod innovatieve producten.

Groen licht voor duurzame en toegankelijke gemeentegebouwen

De gemeente Gouda gaat 69 gebouwen verduurzamen. Voor deze megaklus is 60 miljoen euro gereserveerd. Naast de uitvoering van het verduurzamingsprogramma wordt de komende 3 jaar de toegankelijkheid verbeterd van 40 gemeentelijke gebouwen met een (semi)publiek karakter.

Kom naar de 'Ontdek je Talentdagen'

Wilt u werken, maar weet u niet waar u goed in bent? Of wat voor werk bij u past? Kom dan naar de ‘Ontdek je Talentdagen’ van het Werkgevers Servicepunt Midden-Holland op 14 en 15 februari.

Start bouw woontorens Wonen in Goud

Bouwproject Wonen in Goud is op 31 januari van start gegaan. Wethouder Jan Kees Oppelaar en kinderwethouder Noor Slingerland legden de 1e steen.

Goudse Mohamed Laroussi Tahiri benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Mohamed Laroussi Tahiri heeft op woensdagavond 31 januari tijdens het jaarlijkse MENA trade-diner in Den Haag, een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve.

Elektriciteitsnet Gouda-Noord bereikt maximale capaciteit voor grootverbruikers

Netbeheerder Stedin heeft vandaag aangekondigd dat het elektriciteitsnetwerk in Gouda-Noord en Reeuwijk de maximale capaciteit bereikt voor grootschalig gebruik van stroom.

NLdoet en Gouda doet mee!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds NLdoet. Op deze dagen zet Gouda vrijwilligers in de schijnwerpers. Ook roepen we zoveel mogelijk Gouwenaars op om een dag vrijwilligerswerk te doen.

Themabijeenkomst cybercrime en ondermijning voor ondernemers

Op maandag 26 februari organiseren de gemeente Gouda, Gouda Onderneemt, Conscia en PVO-Den Haag in de Goudse Schouwburg een themabijeenkomst over cybercrime en ondermijning voor ondernemers.

Sociale huur en activiteitenruimte op Ligthart-locatie

Waar vroeger basisschool Jan Ligthart stond, bouwt woningcorporatie Mozaïek Wonen nu 24 levensloopbestendige sociale huurappartementen en een multifunctionele ruimte.

Samenhang Gouda met slavernijverleden groter dan gedacht

Het Streekarchief Midden-Holland heeft de verkenning naar het koloniaal en slavernijverleden van Gouda vandaag in boekvorm aangeboden aan de burgemeester en wethouders.

Het koffertje van Abdellah Laaguili en andere unieke verhalen in Museum Gouda

Vanaf 27 januari opent Museum Gouda de jubileumtentoonstelling ‘De stad verzamelt - 150 jaar Museum Gouda’. De tentoonstelling staat in het teken van de meest unieke verhalen en voorwerpen van inwoners van Gouda.

Samen met ondernemers naar emissievrije Goudse binnenstad

Om de historische binnenstad van Gouda leefbaarder en schoner te maken, wordt het centrum van Gouda stapsgewijs een nul-emissiezone voor de stadslogistiek.

Studenten mboRijnland bedenken oplossingen om drugscriminaliteit te voorkomen

Woensdag 17 januari ging Crimelabs Gouda van start, een innovatief project waarbij 50 studenten van mboRijnland aan de slag gaan om concrete oplossingen te bedenken om drugscriminaliteit onder jongeren in Gouda te voorkomen.

Gouda kapt populieren voor een veilige leefomgeving

Vanaf maandag 22 januari start de gemeente met de kap van 170 populieren in Gouda. Na de kap van de populieren, worden er nieuwe bomen geplant.

Bijzondere samenwerking in bijzonder schoolgebouw

Er komt een nieuw gezamenlijk gebouw voor Basisschool De Triangel, school voor speciaal onderwijs Auris Taalplein en kinderopvang Kind & Co. De scholen komen hiermee onder 1 duurzaam dak te zitten.

Sportpenning voor Goudse Waterpolovrouwen

De 4 Goudse waterpolosters die met het Nationale waterpoloteam wereldkampioen en onlangs ook Europees Kampioen zijn geworden zijn geëerd met de Goudse sportpenning.

Holocaust herdenking op 28 januari

Op zondag 28 januari organiseren we samen met het Gouds Metaheerhuis van 13.00 tot 14.15 uur een herdenking van de Holocaust. We nodigen iedereen uit om mee te doen met deze herdenking.

Vrijwilligerspenning voor Han Geurts

Op 12 januari 2024 heeft Han Geurts de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michel Klijmij-van der Laan.

16 huurwoningen voor jongeren geplaatst

Gouda is 16 sociale huurwoningen voor jongeren rijker. Dinsdagochtend 9 januari kwamen de fabrieksmatig gebouwde woningen de Bockenbergstraat binnengereden.

Spreekuur met wethouder Jan Kees Oppelaar op 18 januari

Wethouder Jan Kees Oppelaar komt op 18 januari naar buurthuis de Bühne voor een open spreekuur. Tijdens het spreekuur kunt u met de wethouder in gesprek over sociale zaken, werk, wonen, schuldhulpverlening of andere onderwerpen die voor u van belang zijn.

Afvalbrengstation Goudkade tijdelijk gesloten

Door werkzaamheden is het afvalbrengstation aan de Goudkade in Gouda gesloten vanaf 8 januari 2024 tot en met 16 februari 2024. In deze periode kunt u uw afval kwijt bij het Grondstoffenplein van Waddinxveen aan de Coenecoop 53.

Werkzaamheden aan de St. Remeijnsbrug

De elektrische installatie van de St. Remeijnsbrug wordt vanaf 8 januari vervangen. Het werk duurt tot en met 4 april. In die periode is er geen brugbediening en kan de brug niet open voor vaarverkeer.

De Goudse tuinambassadeurs zoeken een coördinator

De werkgroep tuinambassadeurs Gouda zijn op zoek naar een vrijwillige coördinator. Samen zetten de tuinambassadeurs zich in om versteende tuinen in onze stad groener te maken.

Goudse nieuwjaarsbijeenkomst op 18 januari

De gemeente Gouda en De Goudse nodigen u uit om met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Op donderdag 18 januari is er voor alle Gouwenaars een nieuwjaarsbijeenkomst bij De Goudse aan het Bouwmeesterplein 1.

Inspiratie voor uw stadstuin

Heeft u een (kleine) tuin in Gouda en zoekt u inspiratie om die te vergroenen? Op Kinderboerderij de Goudse Hofsteden zijn verschillende voorbeelden aangelegd van wat u kunt doen met een stadstuin. De Tuinambassadeurs geven in juli en augustus rondleidingen langs deze voorbeeldtuin.

‘Bewegen werkt’ deelt 1e certificaten uit

10 deelnemers aan het programma ‘bewegen werkt’ hebben hun deelnamecertificaat ontvangen. 'Bewegen werkt' is een programma voor mensen die belemmeringen ondervinden bij de stap naar werk. 2 deelnemers vertellen hun ervaringen met het traject.

Campagne Senioren en Veiligheid

De gemeente Gouda organiseert op 18 april een bijeenkomst in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Bij deze bijeenkomst gaan we het hebben over de verschillende vormen van criminaliteit.

Kom naar het mobiele energieloket

Wilt u meer informatie over energiebesparende producten? Het mobiele energieloket staat op 3 maart bij de Nieuwe Markt en op 11 maart bij de Go Stores (Gamma).