Nieuws

RSS

Werkbezoek Kongsberg

Gouda heeft 3 zustersteden: Gloucester in Engeland, Solingen in Duitsland en Kongsberg in Noorwegen. Jaarlijks vieren de Noren op 17 mei de Dag van de Grondwet met onder andere kinderoptochten en fanfares. Dit jaar waren Gouwenaars uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de festiviteiten in Kongsberg.

Activiteiten in de Week van de Biodiversiteit

Vindt u een mooie, rijke natuur en een prettig klimaat in Gouda belangrijk? Doe dan van 25 mei tot en met 2 juni mee met de vele gratis natuuractiviteiten in de Goudse Week van de Biodiversiteit.

Wie verdient er een lintje?

Co van der Horst is afgelopen Lintjesregen verrast met een lintje. Kent u ook een inwoner van Gouda die een lintje verdient? Voordragen kan tot 1 juli.

Nieuwe speeltuin Westergouwe feestelijk geopend

Westergouwe is sinds zaterdag een speeltuin rijker. De nieuwe speelplek aan de Maria Blomstraat werd op feestelijke wijze geopend door wethouder Jan Kees Oppelaar samen met de Goudse kinderburgemeester en -wethouders Pheline van der Linden, Julia Warga en Luc van Gastel.

Beter isoleren is besparen op uw energierekening

Heeft u vragen over energie besparen en isoleren? Stel deze dan aan ervaren energiecoaches. Zij kunnen u advies geven.

Banenmarkt voor anderstaligen op 30 mei

Vindt u de Nederlandse taal moeilijk en bent u op zoek naar ander werk of kent u iemand waarvoor dit geldt? Kom dan op 30 mei naar de Banenmarkt en Ontdek je Talentdag in 1.

Spreekuur wethouder Oppelaar op maandag 27 mei in De Klup

Wethouder Jan Kees Oppelaar gaat elke maand de wijken in om spreekuur te houden. Zo kunt u op een makkelijke manier in gesprek en kan de wethouder vragen en ervaringen uit de wijk ophalen.

5e editie van het Super Cool Kidsfeest 

De 5e editie van het Super Cool Kidsfeest is op woensdagmiddag 22 mei op de Markt in Gouda. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen kinderen gratis genieten van veel leuke activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, cultuur, natuur en techniek.

Gemeente geeft mega-muurschildering aan de stad

De gemeente Gouda geeft Museum Gouda als verjaardagscadeau een enorme muurschildering op 1 van de gebouwen in de stad, het liefst in een wijk buiten de binnenstad

Starterslening ook voor nieuwbouwwoningen

Om nog meer starters te helpen hun 1e huis te kopen wil de gemeente Gouda de voorwaarden voor het verstrekken van startersleningen verruimen. Zo moet de regeling ook beschikbaar worden voor de koop van nieuwbouwwoningen. Daarnaast verhoogt de gemeente de maximale koopprijs.

Heb jij een leuk cultureel idee? Dan hebben wij € 5.000,-

Ben je 27 jaar of jonger en woon je in Gouda? Heb je een cultureel idee voor de stad, jouw wijk of jouw straat? Dit is de kans om jouw initiatief waar te maken! Doe mee aan de pitchavond op 27 juni in de Goudse Schouwburg en win € 5.000,- om jouw project te organiseren.

Hele maand juni afsluitingen op A12 Den Haag richting Utrecht

Van 2 juni tot 1 juli voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A12 op het traject van Moordrecht naar knooppunt Oudenrijn. Rijkswaterstaat gaat onder andere het asfalt vervangen. Op 11 doordeweekse dagen in juni zijn 2 van de 4 rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern afgesloten.

De Mobiele Milieustraat komt naar u toe

Bij de Mobiele Milieustraat kunt u gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. Bijvoorbeeld: hout, puin, elektra, kunststof, metalen, KCA en papier.

Spreekuren wijkboa’s Gouda Oost

Bent u ernstig bezorgd over bijvoorbeeld uw buurman of buurvrouw, of iemand anders in uw omgeving? Of ziet u iets opvallends en wilt u daar aandacht voor vragen? De wijkboa’s van Gouda Oost organiseren samen met een aantal partners spreekuren.

Openingstijden Huis van de Stad rondom de feestdagen

Met de aankomende feestdagen zijn de openingstijden van de gemeente Gouda aangepast. Het Huis van de Stad is gesloten op donderdag 9 mei (Hemelvaart) en maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag).

Koel de zomer door?

Isoleren helpt om uw huis ’s zomers koel te houden. Wilt u weten hoe u uw woning het best kunt isoleren? Heeft u vragen over isoleren of energie besparen? Stel deze gerust aan de ervaren energiecoaches.

Textiel apart inzamelen in Gouda

Vorig jaar is er in Gouda ongeveer 190.000 kilo textiel gevonden in het restafval. Dat is zonde, want veel waardevolle grondstoffen verdwijnen daarmee in de verbrandingsoven.

4 en 5 mei in Gouda

Op zaterdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Ook in Gouda herdenken wij de Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen of vermoord.

Lintjesregen in Gouda 2024

Op vrijdag 26 april kregen 12 Gouwenaars in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve.

Geef uw mening over de inrichting van de openbare ruimte in Gouda

Waar moet de gemeente volgens u rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Laat het weten via de vragenlijst.

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Arcadis Nederland heeft in opdracht van gemeente Gouda onderzoek gedaan naar de regeling Erfgoed en Duurzaamheid.

Gemeente trekt 400.000 euro uit voor groenblauwe schoolpleinen

Gemeente Gouda stelt 400.000 euro beschikbaar voor het groener maken van schoolpleinen en het verbeteren van de opvang en afvoer van regenwater.

Nieuwe webapplicatie Explore Gouda feestelijk in gebruik genomen

Wethouder Thierry van Vugt lanceerde 22 april Explore Gouda, een nieuwe webapp met gesproken routeaanwijzingen voor wandelingen door Gouda.

Integrale controle bedrijventerrein Gouwestroom

Op donderdag 18 april is op bedrijventerrein Gouwestroom een integrale controle uitgevoerd waarbij een groot aantal bedrijfspanden zijn gecontroleerd.

Gerard van Nieuwpoort ereburger van Gouda

Gerard van Nieuwpoort is op woensdag 17 april benoemd tot ereburger van Gouda.

Lokaal initiatief biedt bewoners azc Gouda buitensport aan op locatie

Bij het azc aan de Molenwiek is een mobiele buitensportschool geplaatst.

Gouda komt met actieplan voor meer deelvervoer

De komende 2 jaar worden verschillende stappen gezet om meer gebruik te maken van deelvervoer.

Ruim 100 extra parkeerplekken op Klein Amerika

Met de hulp van lokale ondernemers zijn er 4 nieuwe camperterreinen. Hierdoor hoeft het terrein bij Klein Amerika niet te worden uitgebreid.

Jonger dan 28 jaar en wil je weer aan de slag?

Ben jij tussen de 17 en 28 jaar en wil je aan je toekomst werken? Dan is dit jouw kans! In de gemeente Gouda is er een jongerencoach, die samen met jou op zoek gaat naar een passende baan en/of opleiding.

Werkbezoek Antwerpen

Vrijdag 5 april zijn een grote afvaardiging van raads- en collegeleden, directie en griffie op werkbezoek geweest naar Antwerpen.

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Op Bevrijdingsdag, 5 mei, organiseert Stichting 21 maart een wandeling die voert van de Tweede Wereldoorlog naar de realiteit van vandaag.

Start bouw appartementencomplex met sociale huur in Westergouwe

Onder het mom ‘heien maar!’ is donderdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen in Westergouwe.

Help mee op onze stembureaus bij de Europese Verkiezingen

Op donderdag 6 juni zijn de Europese verkiezingen in Nederland. Op maar liefst 44 plekken in Gouda kunnen kiezers stemmen. Een belangrijke gebeurtenis voor iedereen in onze samenleving.

Enquête voor eigenaren van koopwoningen

Uw dak isoleren, neemt u vloerverwarming en begint u nu wel of niet aan een warmtepomp? Bij het verduurzamen van uw huis moet u aan veel dingen tegelijk denken.

De Mobiele Milieustraat komt volgende week naar u toe

Bij De Mobiele Milieustraat kunt u gratis verschillende afvalstromen inleveren die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat.

Natuuractiviteiten bij het Goudse Heempad

Op zondagmiddag 14 april organiseert KNNV Natuurvereniging Gouda en IVN IJssel samen met de gemeente Gouda verschillende natuuractiviteiten voor jong en oud in het infocentrum op het Goudse Heempad.

Leerlingen maken nieuw duurzaam ontwerp van de Wervenbuurt

Op 4 april startte wethouder Michel Klijmij – van der Laan bij de Theaterbakkerheij de ontwerpopdracht Duurzame Stad 2024.

Bijzondere plattegrond in Huis van de Stad

In de entreehal van het Huis van de Stad hangt sinds vandaag een bijzondere plattegrond: een door Sjaac van Esschoten geschilderde kadastrale kaart in het jaar 1828.

Gouda krijgt extra steun voor aanpak jeugdcriminaliteit

Gouda is 1 van de 20 gemeenten die het Rijk extra steunt in de aanpak van jeugdcriminaliteit. Gouda maakt hiervoor een plan. Op basis daarvan kan Gouda 3 jaar € 500.000,- per jaar krijgen.

Leerlingen denken mee met huisvesting voor vluchtelingen

Leerlingen van het Antoniuscollege hebben zich gebogen over de vluchtelingenopvang in Gouda. Woensdagmiddag presenteerden ze hun projecten aan wethouder Jan Kees Oppelaar.

Maatregelenpakket ondersteunt ondernemers bij emissievrije Goudse binnenstad

Er komt een nul-emissiezone voor de binnenstad. Ondernemers krijgen hulp en advies om over te stappen op emissieloos vervoer.

Heeft u vragen over energie besparen?

Stel ze aan de energiecoaches. Op vrijdag 5 april van 10.00 tot 17.00 uur staat het mobiele energieloket Achter de Waag.

Elektrische deelfietsen vanaf 10 april in Gouda

Vanaf woensdag 10 april kunnen bewoners en toeristen gebruikmaken van elektrische deelfietsen. Om 14.00 uur geeft wethouder Michel Klijmij-van der Laan het startsignaal bij Winkelcentrum Bloemendaal.

Spreekuur wethouder Oppelaar op 8 april in Nelson Mandela Centrum

Ga op een makkelijke manier in gesprek met wethouder Jan Kees Oppelaar in Gouda-Oost. De koffie en thee staan voor u klaar.

Nieuwe subsidie voor verenigingen zonder drempels

Verenigingen op het gebied van sport, scouting, cultuur en/of welzijn kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen om de toegankelijkheid van hun verenigingsgebouw te verbeteren.

Irene Klein Haneveld ereburger van Gouda

Irene Klein Haneveld is op maandag 1 april tijdens het grote paasontbijt op de markt benoemd tot ereburger van Gouda.

Studenten mboRijnland presenteren oplossingen om drugscriminaliteit te voorkomen

Een buurthuis gerund voor én door jongeren, peer-educatie op middelbare scholen, een opvoedcoach voor elk gezin of een basisinkomen voor jongeren.

Volgende week ontvangt u ‘Berichten over uw Buurt’ in uw inbox

Bent u 25 jaar of ouder en heeft u een account in MijnOverheid? Dan krijgt u vanaf volgende week e-mails van Overheid.nl met daarin bekendmakingen.

Geef uw mening over deelmobiliteit

Binnenkort ziet u de 1e deelfietsen in Gouda al voorbij komen. De gemeente Gouda is benieuwd hoe u denkt over deze en andere vormen van deelvervoer.

Huis van de Stad gesloten op tweede paasdag

Met het aankomend paasweekend zijn de openingstijden van de gemeente Gouda anders dan normaal. Op maandag 1 april (Tweede Paasdag) is het Huis van de Stad gesloten.

Buurt aan Zet schoont Oud Achterwillens op

Zaterdag 16 maart was de landelijke opschoondag. De bewoners van de buurt Oud Achterwillens staken de handen uit de mouwen om hun buurt schoner te maken.

Gouda zet extra in op duurzaamheid om doelen te behalen

Om volledig CO2-neutraal in 2040 te kunnen worden, stelt Gouda dit jaar een duurzaamheidsplan op.

Kunst op straat is extra kwetsbaar en verdient beter beheer

Gouda moet meer werk maken van het beheer van kunstwerken die op straat en op andere openbare plekken in de stad te zien zijn.

Werkzaamheden viaduct Noothoven van Goorstraat

Het viaduct Noothoven van Goorstraat en de toeritten worden vervangen. De werkzaamheden duren tot 1 oktober.

Kennismaken met de leukste bedrijven uit de regio zónder sollicitatiegesprek

Wilt u een kijkje achter de schermen nemen bij verschillende bedrijven? Dat kan tijdens BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB).

Minimale overtredingen bij horecacontroles

Gemeente Gouda heeft samen met verschillende partners succesvolle controles in de horeca uitgevoerd.

Handen ineen voor nog gastvrijer Gouda

De gemeente Gouda en Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Gouda) hebben vandaag (maandag 26 februari) in Grand Café Central op de Markt een nieuw horecaconvenant ondertekend. Hierin staan afspraken waarmee de gemeente en horecaondernemers een gezamenlijke bijdrage leveren aan een levendige en veilige stad en een prettig woon-leefklimaat voor de bewoners.

Proef met nieuwe aanpak om schooluitval te voorkomen

Samen met het Instituut voor Publieke Waarden begint de gemeente Gouda een actieonderzoek om leerlingen met risico op schooluitval in het voortgezet onderwijs zo vroeg mogelijk en al op school te helpen hun (mentale) problemen de baas te worden. Daarmee moet (langdurig) verzuim worden voorkomen.

Inspiratie voor uw stadstuin

Heeft u een (kleine) tuin in Gouda en zoekt u inspiratie om die te vergroenen? Op Kinderboerderij de Goudse Hofsteden zijn verschillende voorbeelden aangelegd van wat u kunt doen met een stadstuin. De Tuinambassadeurs geven in juli en augustus rondleidingen langs deze voorbeeldtuin.

‘Bewegen werkt’ deelt 1e certificaten uit

10 deelnemers aan het programma ‘bewegen werkt’ hebben hun deelnamecertificaat ontvangen. 'Bewegen werkt' is een programma voor mensen die belemmeringen ondervinden bij de stap naar werk. 2 deelnemers vertellen hun ervaringen met het traject.

Campagne Senioren en Veiligheid

De gemeente Gouda organiseert op 18 april een bijeenkomst in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Bij deze bijeenkomst gaan we het hebben over de verschillende vormen van criminaliteit.

Kom naar het mobiele energieloket

Wilt u meer informatie over energiebesparende producten? Het mobiele energieloket staat op 3 maart bij de Nieuwe Markt en op 11 maart bij de Go Stores (Gamma).