Nieuws

RSS

1000 woningen lagere energierekening

De gemeente helpt inwoners met een slecht geïsoleerde woning met kleine energiemaatregelen om samen energie te besparen en Gouda duurzamer door te geven.

Provincie overhandigt 2 woonsubsidies aan de gemeente Gouda

De provincie Zuid-Holland heeft 2 woonsubsidies toegekend aan de gemeente Gouda. Op donderdag 2 februari heeft gedeputeerde Anne Koning deze subsidies persoonlijk overhandigd aan wethouder Rogier Tetteroo.

Welkom bij de Goudse gemeenteraad!

Wist u dat raads- en commissievergaderingen openbaar en toegankelijk zijn en dat u meer dan welkom bent om de vergaderingen bij te wonen.

Werkcafé Midden-Holland breidt uit in 2023

Arbeidsmarktregio Midden-Holland startte in 2022 als test het Werkcafé in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Inwoners stappen zonder afspraak binnen voor gratis advies over werk en (om)scholing.

Winterse activiteiten op het Heempad

Op zondag 5 februari organiseert KNNV Natuurvereniging Gouda in samenwerking met de gemeente Gouda verschillende natuuractiviteiten op het Goudse Heempad en in het Infocentrum.

11 februari gratis bomen bij Meer Bomen Nu op GOUDasfalt

Op 11 februari kunt u op GOUDasfalt tussen 10.00 en 14.00 uur een gratis boompje of struik ophalen. Er zijn berken, elzen, (krul)wilgen en gele en rode kornoelje struiken.

Inloopspreekuur wethouder Tetteroo op 7 februari

Heeft u vragen over bijvoorbeeld sociale zaken, werk, schuldhulpverlening of een ander onderwerp? Wethouder Rogier Tetteroo houdt op dinsdag 7 februari van 14.00 tot 15.00 uur een spreekuur in het Huis van de Stad.

BinnenKijken in het Onderwijs

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart 2023 openen scholen in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor zij-instromers, onderwijsassistenten en klassenassistenten.

Holocaust herdenking op het NS-station

Op zondag 29 januari herdenken we in Gouda de slachtoffers van de Holocaust. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen in de hal van station Gouda aan de centrumzijde. Aanvang 13.00 uur, einde rond 14.00 uur.

Meld uw kind aan als Junior Energiecoach

Junior Energiecoach daagt kinderen en ouders uit om met challenges, proefjes en spelletjes te ontdekken waar ze energie kunnen besparen. 3 februari begint het nieuwe seizoen.

Subsidie schoolontbijt voor scholen

Scholen kunnen bij de gemeente Gouda een tijdelijke subsidie aanvragen voor ontbijt, lunch of tussendoortjes op school. Dit kan tot 1 maart 2023.

Vrijwilligerspenning voor Magda Vlot - Steketee

Op 20 januari 2023, heeft Magda Vlot – Steketee de vrijwilligerspenning van de stad Gouda gekregen van wethouder Anna van Popering - Kalkman.

Bezoek het mobiele energieloket

Wilt u meer informatie ontvangen over energiebesparende producten voor uw huis? Het mobiele energieloket staat 3 februari op de Nieuwe Markt in de binnenstad, van 10.00 tot 17.00 uur.

Gouda ondertekent Meerjarenprogramma Binnenstad 2022 - 2026

Op 17 januari ondertekenden wethouder Thierry van Vugt (Binnenstad) en Theo Krins (voorzitter Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda – SBG) het meerjarenprogramma Binnenstad 2022-2026.

Nieuwe huisstijl voor gemeente Gouda

De gemeente Gouda heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Een nieuw logo en nieuwe vormgeving zorgen voor een modernere huisstijl.

Vrijwilligerspenning voor Marrianne Waalwijk – van der Spree

Op 13 januari heeft Marrianne Waalwijk – van der Spree de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Thierry van Vugt.

Bomenlaan vernoemd naar eerste stadsdichter en ereburger Inez Meter

De lange bomenlaan op de Oude Begraafplaats wordt vernoemd naar Inez Meter, oud-stadsdichter en ereburger van Gouda. Het bord met haar naam wordt op 4 februari om 14.30 uur onthuld.

De Goudse genomineerden voor Ondernemersprijs Midden-Holland 2023 zijn bekend

Er zijn 3 Goudse ondernemers genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland: in de categorie Detailhandel en Horeca: Hofje van Jongkind, in de categorie MKB: Bezorging Zonder Zorgen, en in de categorie Grootzakelijk: DWA BV.

Geef uw mening over de wijkmobiliteitsplannen

In 2022 heeft de gemeente gewerkt aan ontwerp-wijkmobiliteitsplannen voor de Binnenstad, Korte Akkeren en Kort Haarlem. Ook is in 2022 de ontwerp-nota grote en zware voertuigen Gouda geschreven. Deze liggen nu ter inzage.

Koninklijke erepenning voor jarige Gouda’s Liedertafel

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van mannenkoor Gouda’s Liedertafel op zaterdag 7 januari reikte burgemeester Pieter Verhoeve uit naam van Koning Willem Alexander de Koninklijke erepenning uit aan de voorzitter Piet van Vliet.

Gemeente Gouda nodigt u uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst

Wij nodigen u graag uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst op 19 januari in het Stadhuis op de Markt. Meldt u zich voor 10 januari aan.

Burgemeester Verhoeve kijkt terug op een 'drukke, maar beheersbare jaarwisseling'

Begin 2023 blikt burgemeester Pieter Verhoeve tevreden terug op een ‘drukke, maar beheersbare jaarwisseling’. Hoewel er geen grote incidenten waren, hebben de hulpdiensten hun handen vol gehad.

Centraal meldpunt vanaf nu Loket dak- en thuislozen

Per 1 januari verandert de naam Centraal Meldpunt dak- en thuislozen in Loket dak- en thuislozen. Bij het Loket dak- en thuislozen kunnen nu ook jongeren onder de 23 jaar zich melden.

Afval ophalen ondernemers binnenstad verandert

Stichting Gouda Schoon, de stichting die afvalverwerking voor ondernemers in de binnenstad regelde, stopt ermee. Deze ondernemers moeten vanaf 1 januari 2023 een contract afgesloten hebben met een nieuwe aanbieder.

Jaarwisseling in Gouda

Vuurwerk mag weer afgestoken worden tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Net als andere jaren zijn er ook vuurwerkvrije zones.

Cyclus zamelt kerstbomen in

Als de feestdagen achter de rug zijn en het nieuwe jaar is begonnen kan de kerstboom het huis weer uit. In Gouda zamelt Cyclus in januari 2023 kerstbomen in.

Vanaf vandaag werken boa’s in Gouda ook in burger

Vanaf woensdag 28 december werkt een deel van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente Gouda soms niet in uniform, maar in hun eigen kleding.

Aanmoediging voor jeugdcultuur

In 2022 komt er nog ruim € 310.000,- beschikbaar voor de jeugdcultuur in Gouda. De gemeenteraad stemde in met de inzet van dit geld, dat Gouda ontvangt vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Nieuw bestuur voor Stichting 4 en 5 mei Gouda

Vanaf 2023 heeft de stichting 4 en 5 mei Gouda een nieuw beoogd bestuur. Na hun inschrijving, begin 2023, gaat het nieuwe bestuur officieel aan de slag met de voorbereidingen voor 4 en 5 mei 2023.

Gouda750-archief doorgegeven voor de toekomst

Het omvangrijke Gouda750-archief is op woensdag 21 december door Thierry van Vugt wethouder Gouda750 overgedragen aan Coretta Bakker-Wijbrans, directeur-streekarchivaris.

Nieuwe evenementenvoorschriften voor GOUDasfalt

Voor het terrein van GOUDasfalt is duidelijkheid gekomen over het aantal evenementen en soorten evenementen dat er mag plaatsvinden.

Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

op 19 januari 2023 organiseert gemeente Gouda de nieuwjaarsbijeenkomst van 16.00 uur tot 18.30 uur in het stadhuis op de Markt. Iedereen is weer van harte welkom

Inschrijven voor bedrijven geopend

De grote krapte op de arbeidsmarkt legt een flinke druk op werkgevers. BinnenKijken bij Bedrijven helpt ze om gemotiveerde werknemers te vinden. Ondernemers kunnen zich weer inschrijven voor deelname.

27 garageboxen op Kromme Gouwe gecontroleerd

Afgelopen maandag 19 december zijn er op bedrijventerrein Kromme Gouwe 27 garageboxen gecontroleerd op gebruik en bestemming. Er zijn verschillende overtredingen vastgesteld op het gebied van brandveiligheid.

Nationale Naturalisatiedag: het feest van nieuwe Nederlanders

Op 15 december kregen 26 nieuwe Nederlanders uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve hun ‘document van Nederlanderschap’ in de trouwzaal van het Stadhuis.

Onthulling kunstwerk ‘De Telepoort’ uitgesteld

Op 16 december zou het kunstwerk 'De Telepoort' op het vernieuwde stationsplein in Gouda feestelijk worden onthuld. Vanwege de weersomstandigheden de afgelopen week en vanwege technische complicaties is het in elkaar zetten van het kunstwerk niet op tijd gelukt. 

Gouda gaat helpen 29.000 woningen te isoleren

De gemeente Gouda gaat eigenaren van woningen helpen met isoleren. In 2023 en 2024 starten we met woningen met energielabels G, F en E. We verwachten dat de gemeenteraad op 21 december een besluit neemt over het plan.

Gouda tekent overeenkomst met COA voor opvang vluchtelingen

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Gouda hebben deze week de bestuursovereenkomst ondertekend voor het uitvoeren van een tijdelijke opvang voor asielzoekers aan de Groningenweg 6.

Wethouder Van Vugt en Casimirschool ondertekenen afsprakenbrief renovatie

Op dinsdag 13 december tekenden Wouter Groot van de Vereniging voor Neutraal Bijzonder Onderwijs, namens de Casimirschool en wethouder Thierry van Vugt (Onderwijs) een afsprakenbrief voor de renovatie van de school.

Henk Korvinus benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer H.C.D. (Henk) Korvinus is bij zijn afscheid als inspecteur-generaal bij de Inspectie Justitie en Veiligheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau als teken van grote waardering voor de wijze waarop hij jarenlang de maatschappij heeft gediend.

Aanpassingen voorgesteld voor Algemene Plaatselijke Verordening

Het college stelt een aantal aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor aan de Goudse gemeenteraad. Als het voorstel aangenomen wordt, komen er per 1 maart 2023 een aantal nieuwe zaken in.

Waterfonds moet investeringen in waterrecreatie mogelijk maken

Op verzoek van de gemeenteraad is een Waterfonds ingesteld, om ambities op het gebied van waterrecreatie mogelijk te maken in de komende jaren. De raad gaat hier in januari over in gesprek.

Vrijwilligersactie van NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland! In Gouda zijn Stichting Present Gouda en het VrijwilligersInformatiePunt adviseurs voor NLdoet.

Wijziging inzameldag GFT+E in Westergouwe

Vanaf januari 2023 verandert de inzameldag voor GFT+E in Westergouwe. Inwoners kunnen hun minicontainer voor GFT+E dan op dinsdag in de oneven weken aanbieden.

Openingstijden Huis van de Stad rond de feestdagen

Het Huis van de Stad is op donderdag 15 december vanaf 17.00 uur gesloten. Ook zijn wij gesloten op maandag 26 december (Tweede kerstdag).

Zorgverzekering met korting voor mensen met een laag inkomen

Mensen met een laag inkomen kunnen via de gemeente Gouda deelnemen aan een collectieve zorgverzekering b­ij VGZ. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse premie voor de aanvullende verzekering.

Bronzen erepenning voor kunstenaar Gunter Demnig, maker en bedenker van de Stolpersteine

Op zaterdag 5 november ontving kunstenaar Gunter Demnig de bronzen erepenning van de stad Gouda uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve.

Uitkomsten geluidsmetingen reclamezuilen

De omgevingsdienst Midden Holland heeft geluidsmetingen gedaan bij de reclamezuilen in de binnenstad. De zuilen in de binnenstad maken vooral bij hogere temperaturen veel geluid die geluidshinder kunnen veroorzaken. De gemeente heeft dit aan de eigenaar van de reclamezuilen laten weten en gevraagd om passende oplossingen.

Terugblik Koningsdag 2022: groot feest in Gouda

Na 2 jaar zonder feest waren Koningsnacht en Koningsdag in Gouda weer een feestje zoals vanouds. Een terugblik.

Lintjesregen in Gouda

15 Gouwenaars en 1 inwoner uit Reeuwijk hebben een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve ontvangen.

Bezoek het mobiel energieloket op 20 of 21 mei

Wilt u meer informatie over het verduurzamen van uw woning? Kom dan langs bij het nieuwe mobiele energieloket van gemeente Gouda.

Groene Bon nog tot en met 7 mei voor huurders beschikbaar

De gemeente Gouda biedt de Groene Bon aan. Dit is een waardebon waarmee u voor € 75,- energiebesparende producten kunt kopen. Inwoners die een huis huren en nog niet eerder de bon hebben aangevraagd kunnen dit nog doen tot 30 april.

Bediencentrale bruggen in Huis van de Stad geopend

In het Huis van de Stad is een bediencentrale gemaakt voor het op afstand bedienen van beweegbare bruggen in Gouda. De Goverwellebrug is de 1e brug die vanaf zaterdag 23 april vanuit het Huis van de Stad wordt bediend.

Feestelijke opening groenere 'Achter de Waag'

Wethouder Michel Klijmij - van der Laan heeft de vergroening van 'Achter de Waag' feestelijk geopend.

Werkcafé: iedere dinsdag inloop voor werk- en scholingsvragen

Vanaf 26 april 2022 is er het Werkcafé in het Huis van de Stad in Gouda. 1 plek voor heel Midden-Holland waar u naartoe kunt met al uw vragen over werk, vacatures, scholing, begeleiding en leerwerktrajecten.

Weer volop feest met Koningsdag!

Op woensdag 27 april vieren we de verjaardag van de koning. Na 2 jaar zonder feest, laten we Koningsdag in Gouda niet onopgemerkt voorbij gaan.

Subsidie samen naar duurzame warmte

De gemeente stelt een subsidie beschikbaar voor inwoners om ideeën te bedenken om hun buurt aardgasvrij en CO2-neutraal te maken.

Uw mening over het gemeentemagazine

Eind 2021 verscheen er voor de 1e keer een gemeentemagazine. Dit was de opvolger van de gemeentegids. Wij zijn benieuwd wat u van het magazine vond.

Jonger dan 27 jaar en wil je weer aan de slag?

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en wil je aan jouw toekomst werken? Dan is dit je kans! In de gemeente Gouda is er een jongerencoach, die samen met jou op zoek gaat naar een passende baan en/of opleiding.

Terugblik Super Cool Kidsfeest

Na 2 jaar was het weer mogelijk: het Super Cool Kidsfeest, het gratis feest van het kindercollege. Vele kinderen vermaakten zich op de Markt met verschillende activiteiten.

Bronzen erepenning Marc de Beyer, oud-directeur Museum Gouda

Op woensdag 13 april heeft wethouder Thierry van Vugt de bronzen erepenning uitgereikt aan de heer Marc de Beyer. Hij krijgt de erepenning als blijk van waardering voor zijn inzet bij Museum Gouda.

Koning opent tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ als start van viering 750 jaar stadsrechten in Gouda

Vandaag opende Zijne Majesteit de Koning de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’. De tentoonstelling in de Sint-Janskerk werd geopend tijdens de bijeenkomst ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’.

Inschrijving BinnenKijken bij Bedrijven geopend

Alle bedrijven in de arbeidsmarktregio Midden-Holland kunnen 13 tot en met 18 juni hun deuren openen en mogelijke nieuwe werknemers, stagiaires of werkervaringszoekers ontmoeten. De inschrijving voor bedrijven is nu geopend.

Hoe gaat het met de Oekraïense vluchtelingen in Gouda?

De noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Blokkerlocatie is inmiddels bijna helemaal klaar. Op dit moment zitten er ongeveer 160 bewoners in het pand, krijgen de kinderen scholing via de Brede School en zijn er spreekuren op het gebied van werk, inkomen en zorg.

Korting op leuke uitjes met de Rotterdampas

Op 1 maart is het nieuwe pasjaar van de Rotterdampas weer ingegaan. De Rotterdampas is een pas waarmee u gratis of met korting leuke uitjes kunt doen.

Vrijwilligerspenningen voor Matthijs Wijker, Nel Heijboer-van den Beemt en Wim Witteman

Op 8 april ontvingen Matthijs Wijker, Nel Heijboer-van der Beemt en Wim Witteman de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij kregen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij Ronssehof.

Jongeren praten mee over toekomst van het Stadhuis

Vandaag gingen jongeren uit Gouda aan de slag met de toekomst van het Stadhuis. Alle middelbare scholen, het MBO Rijnland en het Hoornbeeck college kregen een uitnodiging om 2 leerlingen van hun school af te vaardigen om samen na te denken over de toekomst van het Stadhuis. Hoe ziet die eruit?

Meld uw (klein)kind aan voor een geboorteboom

Kersverse (groot)ouders kunnen een geboorteboom voor hun (klein)kind laten planten. De gemeente Gouda biedt elk jaar 9 geboortebomen aan. De inschrijvingen voor komend jaar zijn geopend.

Kindercollege nodigt Goudse kinderen uit voor gratis Super Cool Kidsfeest

Elk jaar nodigt het kindercollege alle kinderen van Gouda uit op de Markt voor het gratis Super Cool Kidsfeest. Het feest is op woensdagmiddag 13 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Natuuractiviteiten op het Goudse Heempad voor jong en oud

Het is voorjaar en de natuur loopt uit. Onder begeleiding van ervaren gidsen kunt u vanuit het Infocentrum aan het Heempad op zondag 10 april op ontdekkingstocht in de natuur.

Gouda wil vergroenen met NK Tegelwippen

Zoveel mogelijk tegels eruit, zoveel mogelijk groen erin. Dat is in het kort het doel van het NK Tegelwippen. Aan de 3e editie van de vergroeningswedstrijd, die tot 31 oktober duurt, doen 115 gemeenten mee. Ook Gouda doet mee.

Denk mee over het verkeer in de binnenstad

We horen graag wat u vindt van het verkeer in de binnenstad. Ook zijn we benieuwd naar uw ideeën voor een autoluwe en aantrekkelijke binnenstad. De resultaten gebruiken we voor het uitwerken van het Wijkmobiliteitsplan Binnenstad.

Lange wachttijd voor aanvraag nieuw paspoort of rijbewijs

De gemeente Gouda heeft net als andere gemeenten te maken met lange wachttijden voor het aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Daarom willen wij u vragen om alleen een afspraak te maken als het echt nodig is.

Verkenner Sjoerdsma presenteert advies coalitievorming Gouda

Verkenner Sjoerd Sjoerdsma heeft in opdracht van de Goudse gemeenteraad de afgelopen periode het informatieproces in Gouda begeleid. Hij heeft onderzocht welke partijen een nieuwe coalitie met elkaar kunnen vormen. De gesprekken zijn afgerond.

Energietoeslag aanvragen vanaf vandaag mogelijk

Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen eenmalig € 800,- om hen te helpen de energierekening te betalen. U kunt deze toeslag vanaf vandaag aanvragen.

Ineke Verkaaik-Hogervorst ereburger van Gouda

Bij haar afscheid als voorzitter van het Historisch Platform is mevrouw Ineke Verkaaik-Hogervorst benoemd tot ereburger van de stad Gouda. Zij ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor haar uitzonderlijke inzet voor de stad Gouda.

Mobiele Milieustraat weer in uw wijk

De Mobiele Milieustraat komt volgende week weer naar u toe! Bij de Mobiele Milieustraat kunt u gratis verschillende soorten afval inleveren die niet bij het restafval horen, maar op het afvalbrengstation.

Raadsleden Koninklijk onderscheiden

Bij het afscheid van de gemeenteraad zijn de heren Ed de Lange, Mohammed Mohandis en Huibert van Rossum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen de onderscheiding voor hun langdurige inzet als volksvertegenwoordiger.

Gouda stopt voortijdig proef Haastrechtse brug

De gemeente Gouda stopt voortijdig de proef bij de Haastrechtsebrug. De afgelopen dagen is er teveel filevorming ontstaan. De beide rijstroken worden voor de avondspits van woensdag 23 maart weer opengesteld.

Gouda biedt ruimte aan extra vluchtelingen op hotelboot

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 maart 2022 besloten om ruimte te bieden aan extra vluchtelingen op de hotelboot aan het Gouwekanaal. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een dringend beroep op Gouda gedaan om meer vluchtelingen op te vangen.

Gezocht: sportkleding voor bewoners hotelboot

Sinds december woont er tijdelijk een groep vluchtelingen op de hotelboot in Gouda. Het blijkt dat bewoners nauwelijks sportkleding hebben. Heeft u sportkleding over? Dan kunt u de sportkleding afgeven bij De Walvis.

Bent u erbij op 12 april?

Op 12 april opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de unieke tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ tijdens de bijeenkomst ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’ in de Sint-Janskerk. Wilt u hierbij zijn? Doe dan mee aan de loting!

Oekraïense vluchtelingen in Gouda

Vanaf vorige week woensdag vangt de gemeente Oekraïense vluchtelingen op in de Blokker-locatie. Veel vrijwilligers hebben hierbij geholpen. Burgemeester Pieter Verhoeve bedankt alle betrokken bedrijven en vrijwilligers voor het zo snel klaren van deze klus.

De officiële verkiezingsuitslag is bekend

Welke partij heeft zetels gewonnen of verloren? Op wie hebben Gouwenaars in hun eigen wijk gestemd en welke vrouw kreeg de meeste voorkeurstemmen? In het proces-verbaal is dit tot op detailniveau na te lezen.

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen bekend

Op 16 maart 2022 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. D66 is in Gouda de grootste partij, gevolgd door GroenLinks en ChristenUnie. Het opkomstpercentage was 51,81%.

College van BenW aan de slag met uitkeren energietoeslag

Het college van burgemeester en wethouders gaat voortvarend aan de slag met het uitkeren van de door het Rijk toegekende energietoeslag aan Goudse inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen bekend

Op 16 maart 2022 vond de gemeenteraadsverkiezing plaats. In dit nieuwsbericht vindt u de voorlopige uitslag van Gouda per partij.

Geld besparen met de Groene Bon

De gemeente Gouda biedt voor de 3e keer de Groene Bon aan. Dit is een waardebon waarmee u voor maximaal € 75,- energiebesparende producten kunt kopen bij de bedrijven die hieraan meedoen.

Samen maken we Goverwelle groener

Het tuinseizoen staat weer voor de deur. De temperatuur loopt op en de zon straalt. De lente komt eraan. Heeft u ook zin om in uw tuin te werken en deze iets groener te maken? Samen gaan we Goverwelle vergroenen.

Proefindeling verkeer Haastrechtsebrug

Voor fietsers is de verkeerssituatie rond de Haastrechtsebrug niet ideaal. De fietspaden zijn smal en het is soms lastig om over te steken bij de verkeerslichten. In 2023 wordt de Haastrechtsebrug opgeknapt. Hierbij verandert mogelijk de indeling van het brugdek.

Vrijwilligerspenning voor Elly Nieuwkoop - Spijker

Mevrouw Elly Nieuwkoop - Spijker heeft de vrijwilligerspenning van Gouda mogen ontvangen voor haar jarenlange inzet bij Het Speelcafé (voorheen Speel-o-theek).

Blokker-locatie in Gouda klaar voor Oekraïense vluchtelingen

Met man en macht is gewerkt om de Blokker-locatie in Gouda klaar te krijgen voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Er is nu 1 etage klaar voor de opvang van zo’n 45 vluchtelingen. Vanaf woensdagmiddag 16 maart kan de 1e groep worden ontvangen.

MboRijnland en gemeente Gouda klaar voor samenwerking tijdens Gouda750

MboRijnland en de gemeente Gouda ondertekenden maandag 14 maart een convenant voor samenwerking tijdens Gouda750 jaar. Studenten en docenten dragen op vele manieren bij om Gouda in het zonnetje te zetten en de stad positief naar buiten uit te dragen.  

Rijnland aan het werk in Goudse binnenstad

Maandag 14 maart start het Hoogheemraadschap met baggerwerkzaamheden in de binnenstad van Gouda. De werkzaamheden vinden plaats in de Spieringstraat en een gedeelte van Achter de Kerk.

Kenniscentrum Bodemdaling en Campus Gouda in Arti Legi gebouw

Wethouders Thierry van Vugt en Michel Klijmij hebben deze week de koopovereenkomst ondertekend voor het Arti Legi gebouw aan de Markt. In het gebouw komt het nationale Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen en Campus Gouda gaat er samen met verschillende hogescholen onderwijsactiviteiten organiseren.

Openbare bijeenkomst voor solidariteit met Oekraïne in Gouda

Zaterdag 12 maart wordt de Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne gehouden. In Gouda organiseren we van 19.00 tot 20.00 uur een openbare bijeenkomst voor het Stadhuis op de Markt.

Gouda vangt Oekraïense vluchtelingen op in voormalige Blokker-locatie 

Gouda gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen in de voormalige Blokker-locatie aan de Antwerpseweg 2. Het gaat in eerste instantie om een groep van ongeveer 90 mensen.

Beweegstrook Westergouwe geopend

Op 9 maart is in Westergouwe een nieuwe beweegstrook geopend. De beweegstrook bestaat uit 8 publiekelijk toegankelijke sporttoestellen in de GroenBlauwe zone.

Piet Zuijdwijk nieuwe ereburger van Gouda

De heer Piet Zuijdwijk is bij zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Gouda bij Kaarslicht benoemd tot ereburger van Gouda. Hij heeft het event doorontwikkeld tot een groot gewaardeerd event.

Komst 2e Knarrenhof in Gouda

Er komt een 2e Knarrenhof in de wijk Westergouwe. De ondertekening voor dit nieuwbouwproject vond vandaag plaats door de wethouders Rogier Tetteroo en Michiel Bunnik en Knarrenhof®.

Een schoon Gouda ligt voor het oprapen!

Op 19 maart is het Landelijke Opschoondag. Op die dag ruimen we zoveel mogelijk zwerfafval op. Zo is de stad op haar 750e verjaardag helemaal spic en span.

Gezocht: kandidaten nieuwe Goudse Sportraad

De nieuw op te richten Goudse Sportraad gaat advies geven aan het college en de gemeenteraad over vraagstukken op het gebied van sport en bewegen. Meld u ook aan!

Verkiezingsmarkt 12 maart

Op zaterdag 12 maart is er een verkiezingsmarkt in de binnenstad. De politieke partijen staan hier voor u klaar om te praten over hun plannen voor Gouda.

Centraal meldpunt dak- en thuislozen naar Huis van de Stad

Het Centraal meldpunt voor dak- en thuislozen is verhuisd van de Boelekade naar het Huis van de Stad.

Hulp aan Oekraïne: hoe kan ik helpen?

Op 24 februari zijn Russische strijdkrachten Oekraïne binnengevallen. De gemeente wordt door verschillende mensen gebeld met de vraag hoe te helpen. Veel Oekraïners hebben (nood)hulp nodig. U kunt op allerlei manieren helpen.

Partijen stellen zich voor in het verkiezingsmagazine

Gouwenaars ontvangen op woensdag 2 maart het verkiezingsmagazine. Hierin stellen alle Goudse politieke partijen zich voor. Ook vindt u in het magazine handige informatie over de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

Vragenlijst proef verkeersluwe Nieuwe Veerstal

Deze week is de proef gestart waarbij de Nieuwe Veerstal verkeersluw wordt gemaakt. Wie zijn ervaringen met de proef wil delen, kan vanaf maandag 7 maart 9.00 uur een vragenlijst invullen.

Gemeente start proef met aanbieden verzorgingsproducten

De gemeente gaat gratis verzorgingsproducten aanbieden op een aantal uitgiftepunten in de stad. Het betreft een proef waar de gemeente eenmalig een bedrag voor heeft vrijgemaakt. Afhankelijk van de resultaten, zal in de loop van het jaar worden besloten of deze werkwijze wordt voortgezet.

Oekraïense vluchtelingen welkom in Gouda

Oekraïne wordt sinds afgelopen week aangevallen door Rusland. Op dit moment vindt een gewelddadige invasie van door Russische troepen plaats. De Oekraïense bevolking verzet zich, maar lijdt ook vooral onder een nutteloze en rampzalige oorlog. Een aanzienlijk deel van de bevolking zoekt een veilig heenkomen, op de vlucht voor het oorlogsgeweld.

Papierwinkel en bibliotheek helpen bij de belastingaangifte

Binnenkort is het weer tijd voor de belastingaangifte. De Papierwinkel en Bibliotheek Gouda helpen Goudse inwoners hiermee. Maak een afspraak bij Sociaal Team Gouda.

Met 'gedeelde zorg' de toekomst tegemoet

Onder de noemer Gedeelde Zorg slaan de zorgaanbieders en gemeenten uit Midden-Holland de handen ineen. Het moet dé oplossing bieden voor de stijgende vraag naar zorg en de uitdaging om kwaliteit te behouden, ondanks de beperkte middelen.

Drempels wegnemen met Lokale Inclusie Agenda

Woensdag 23 februari is de Lokale Inclusie Agenda aangenomen door de Goudse gemeenteraad. Dit plan is de doorstart van hoe Gouda de stad voor iedereen bereikbaarder of opener wil maken.

Koning opent tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ als start van de viering van 750 jaar stadsrechten

Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdagmiddag 12 april de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’. De tentoonstelling in de Sint-Janskerk wordt geopend tijdens de bijeenkomst ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’.

Papierwinkel Huis van de Stad elke donderdagavond open

Heeft u vragen over geld, regelingen of schulden? Wilt u hulp bij het ordenen van uw administratie? Heeft u een brief die u niet begrijpt? Kom dan gerust langs of maak een afspraak met een vrijwilliger van de Papierwinkel in het Huis van de Stad.

Leuke dingen doen met de Rotterdampas

Op 1 maart gaat het nieuwe pasjaar van de Rotterdampas weer in. De Rotterdampas is een pas waarmee u gratis of met korting leuke uitjes kunt doen. Maar ook korting krijgt op workshops of etentjes in Gouda én de regio.

Proef verkeersluw maken Nieuwe Veerstal start komende maandag

Op maandag 28 februari start de proef 'Verkeersluw maken Nieuwe Veerstal'. Dit betekent dat alleen bestemmingsverkeer is toegestaan op de Nieuwe Veerstal.

Huur en Buur helpt kwetsbare jongeren op eigen benen staan

Op 21 februari is officieel het startsein gegeven voor Huur en Buur. Dit regionale initiatief koppelt kwetsbare jongeren die op zichzelf willen wonen aan verhuurders die een kamer of studio beschikbaar stellen. Zo helpt Huur en Buur bij de stap naar zelfstandig wonen.

Deelakkoord Campus Gouda getekend

Het deelakkoord Campus Gouda is getekend. Campus Gouda biedt hbo onderwijs voor werkenden en studenten, dat gericht is op de technologie van nu en van de toekomst, om zo het arbeidstekort aan te pakken.

Flitsbezorgers niet zomaar welkom in Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft besloten dat er nadere maatregelen worden getroffen om de komst van flitsbezorgers aan banden te leggen.

Tijdelijke noodopvang vluchtelingen hotelboot verlengd tot 1 juli

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 februari 2022 besloten de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen op een hotelboot aan het Gouwekanaal langs de Ruige Wetering, ter hoogte van de Nachtegaalstraat, te verlengen tot uiterlijk 1 juli 2022 voor 100 vluchtelingen.

Verkiezingsblog 1: op weg naar de verkiezingen

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de gemeente Gouda zijn de voorbereidingen al in volle gang. In deze blog geven wij u een kijkje achter de schermen.

Bronzen erepenning voor Nico Boerboom

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft de bronzen erepenning uitgereikt aan de heer Nico Boerboom. "De heer Boerboom heeft jarenlang een cruciale functie vervuld in het vastleggen en digitaal beschikbaar maken van informatie over het historische en het hedendaagse Gouda."

Vrijwilligerspenning voor de heer Breedijk

Op zaterdag 12 februari, heeft de heer Arie Breedijk de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Hij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor zijn jarenlange inzet bij voetbalvereniging ONA.

Wordt uw kind ook Junior Cyber Agent?

Kinderen zijn steeds vaker online, maar ze zijn zich vaak niet bewust van de gevaren die ze online lopen. Hackshield is een gratis online game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud dat hen leert om bewust om te gaan met internet.

Proef verkeersluwe Nieuwe Veerstal

De gemeente start volgende maand met het autoluw maken van de Nieuwe Veerstal, door het doorgaand verkeer van deze weg te weren. Het gaat om een proef die duurt van 28 februari tot en met 27 maart 20.00 uur.

Het Experience Lab van Campus Gouda is geopend

Het Experience Lab in zorginstelling De Rietkraag van Zorgpartners Midden-Holland is officieel geopend. Een woonruimte is ingericht als plek waar studenten, zorgmedewerkers, docenten en cliënten leren en ervaren hoe ze zorgtechnologie kunnen toepassen in de zorg.