Nieuws

RSS

‘Bewegen werkt’ deelt 1e certificaten uit

10 deelnemers aan het programma ‘bewegen werkt’ hebben afgelopen vrijdag hun deelnamecertificaat ontvangen. 'Bewegen werkt' is een programma voor mensen die om verschillende redenen belemmeringen ondervinden bij de stap naar werk, bijvoorbeeld door fysieke of psychologische klachten. Lees hier hoe 2 deelnemers het traject hebben ervaren.

Vacature lid Goudse Sportraad

Wilt u meedenken en advies geven over hoe sporten en bewegen in Gouda zo goed, leuk en veilig mogelijk georganiseerd kan worden? Dan is deze vacature bij de Sportraad wat voor u!

Het college van BenW presenteert jaarrekening 2022

Het college van BenW presenteert vandaag de jaarrekening van 2022. Ook in dit feestjaar heeft het college opnieuw geïnvesteerd in de stad en de samenleving voor een aantrekkelijk en leefbaar Gouda.

1 juni inwonersavond duurzame energie opwekken

Kom naar de inwoneravond duurzame energie op 1 juni in het Huis van de Stad in Gouda. Laat u voorlichten over wat er kan en geef uw mening!

Wie verdient een lintje? U kunt tot 1 juli iemand voordragen

14 Gouwenaars zijn afgelopen lintjesregen verrast met een lintje. Kent u ook een inwoner van Gouda die een lintje verdient? U kunt tot 1 juli iemand voordragen voor de lintjesregen van 2024.

Ronald van Rossum start per 1 juni als ambassadeur

Gemeente Gouda en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) starten vanaf 1 juni samen een pilot om AZC bewoners goed te laten landen in de Goudse samenleving. Ronald van Rossum start hiervoor als ambassadeur.

De gemeente werkt samen met Energie Coöperatie Gouda

Woensdag 24 mei is een overeenkomst getekend voor 4 jaar door de gemeente Gouda en Energie Coöperatie Gouda (EcG). De EcG is een bewoners-coöperatie waar u betaald lid van kunt worden om met een groep mensen in de toekomst schone hernieuwbare energie op te wekken.

Blijvende douches en toiletten voor watertoeristen geopend

In het gebouw bij de Ir. De Kock van Leeuwensluis aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde kunnen watertoeristen vanaf 30 mei gebruik maken van een nieuwe sanitaire voorziening. Dit zijn douches, toiletten en wasbakken.

Super Cool Kidsfeest – de groene editie

Woensdagmiddag 31 mei vind voor de 4e keer het Super Cool Kidsfeest plaats op de Markt in Gouda. Het gratis kinderfeest is een cadeautje van het kindercollege voor alle kinderen in Gouda.

Allereerste kinderklimaattop groot succes!

Jade, Puck, Sophie, Aimee en Brik van de Julianaschool wonnen woensdag 24 mei de Kinderklimaattop van de gemeente Gouda. 130 leerlingen van 5 basisscholen presenteerden hun klimaatvriendelijke ontwerpen en leuke speelplekken voor de speellocatie aan het Ravelplein.

Wegsleepregeling Klein Amerika vanwege avondvierdaagse

Vanwege de avondvierdaagse kunt u tussen 12.00 en 22.00 uur niet parkeren op parkeerterrein Klein Amerika. Dit geldt tot en met vrijdag 26 mei. De gemeente kan uw auto wegslepen.

Groot feest op de Markt voor alle kinderen in Gouda

Het kindercollege van Gouda nodigt alle kinderen uit voor het Super Cool Kidsfeest op woensdagmiddag 31 mei. Het feest is van 14.00 tot 17.00 uur op de Markt in Gouda.

Wie verdient er volgens u een lintje? Draag iemand voor tot 1 juli

14 Gouwenaars zijn afgelopen lintjesregen verrast met een lintje. Kent u ook een inwoner van Gouda die een lintje verdient? U kunt tot 1 juli iemand voordragen voor de lintjesregen van 2024.

Vacature nieuwe leden voor de Goudse Adviesraad Sociaal Domein

De Goudse Adviesraad Sociaal Domein, een onafhankelijke adviesraad, is op zoek naar nieuwe raadsleden met kennis van of affiniteit met de Wmo, Participatiewet en/of de Jeugdwet.

Gouda wint Jantje Beton Prijs voor meest speelvriendelijke gemeente van Nederland!

Prinses Beatrix heeft de Jantje Beton Prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland overhandigd aan gemeente Gouda. Wethouder Michel Klijmij-Van der Laan en kinderburgemeester Roselina Toekoen namen de prijs namens de gemeente in ontvangst.

Jonger dan 28 jaar en weer aan de slag?

De arbeidsmarktregio Midden-Holland wil jongeren in de leeftijd van 23 t/m 27 jaar die nog geen ondersteuning krijgen richting werk en/of opleiding beter helpen.

Klussen als vakantieplan? Vraag gratis advies

Gaat u tijdens de vakantie klussen in huis? Kijk dan of u de klusjes kunt combineren met het energiezuinig maken van uw woning.

De Doorvaardag komt er weer aan op 10 juni

Op deze dag kunt u van 10.00 tot 19.30 uur onbeperkt heen en weer varen tussen Gouda en Reeuwijk. De gemeente Gouda organiseert dit samen met het Gouds Sluiswachtersgilde en de Museumhaven.

Op deze vormen van criminaliteit gaat gemeente Gouda de komende 4 jaar extra letten

Elke 4 jaar presenteert de gemeente Gouda een nieuwe ‘Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid’. Daarin staat waar we als gemeente de komende 4 jaar extra op gaan letten en aan gaan werken op het gebied van veiligheid.

AZC Molenwiek officieel geopend

AZC De Molenwiek werd donderdag 11 mei officieel geopend. Op de locatie gaat het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) 350 vluchtelingen opvangen voor de duur van 5 jaar.

Wie verdient er een lintje? Voordragen kan tot 1 juli

14 Gouwenaars zijn afgelopen lintjesregen verrast met een lintje. Kent u ook een inwoner van Gouda die een lintje verdient? U kunt tot 1 juli iemand voordragen voor de Lintjesregen van 2024.

Vertrek hotelboot Ruige Weteringpad

Deze week zijn de huidige bewoners van de hotelboot verhuisd naar het AZC Molenwiek op de Groningenweg 6 in Gouda. De hotelboot is op 10 mei vertrokken.

Spreekuur wethouder Tetteroo op 16 mei

Heeft u vragen over bijvoorbeeld sociale zaken, werk, schuldhulpverlening of een ander onderwerp? Wethouder Rogier Tetteroo houdt op donderdag 16 mei van 15.00 tot 16.00 uur een spreekuur in het Huis van de Stad.

Openingstijden Huis van de Stad rond de feestdagen

Met de aankomende feestdagen zijn de openingstijden van de gemeente Gouda aangepast. Het Huis van de Stad is gesloten op 18 mei (Hemelvaart) en 29 mei (Tweede Pinksterdag).

Resultaten van de Stadspeiling bekend

De stadspeiling is een jaarlijks onderzoek. Daarin wordt aan inwoners hun mening gevraagd over verschillende onderwerpen. De resultaten staan op de vernieuwde website Gouda in Cijfers.

Bewonersbrief peiling extra parkeermogelijkheden

Vorige week hebben sommige bewoners een brief gekregen met een parkeervergunningpeiling. De brieven zijn niet allemaal naar de juiste personen verstuurd.

Actie 'tegel eruit, plant erin' in Westergouwe

Op zaterdag 13 mei staan de Goudse tuinambassadeurs in Westergouwe met de actie 'tegel eruit, plant erin'. Als u een tegel inlevert, krijgt u een tegoedbon voor een plant.

Controle hondenbelasting

De controle op de hondenbelasting is op 1 mei gestart. De controle wordt uitgevoerd door het bedrijf HollandRuiter.

Maak uw tuin groener en bestel de gratis tegeltaxi

Legt u een geveltuintje aan, of vervangt u de tegels in uw tuin door groen? Wij komen uw verwijderde tegels gratis ophalen met de tegeltaxi. Deze nieuwe dienst van de gemeente rijdt van mei tot en met oktober.

Rioolverstopping? Pas op voor oplichting

Bij de gemeente Gouda komen meldingen binnen van onbetrouwbare bedrijven die voor veel geld rioolontstoppingen zeggen te kunnen oplossen. Lees hier wat u moet doen.

Wethouder Rogier Tetteroo (PvdA) verlaat Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) verlaat Rogier Tetteroo (PvdA) de Goudse politiek. Hij gaat aan de slag voor het start-up bedrijf MicroWoning.com

Lintjesregen in Gouda 2023

Op woensdag 26 april ontvingen 14 Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve in de Goudse Schouwburg.

Gemeente Gouda genomineerd als meest speelvriendelijke gemeente van Nederland

De vakjury van Jantje Beton nomineert Gouda, Nijmegen en Rijswijk tot de top 3 meest speelvriendelijke gemeenten. De kinderjury kiest 22 mei de winnaar.

Eropuit met de kids in de meivakantie!

U hoeft niet ver te reizen voor een leuke dag met het gezin. Ontdek hoeveel er in Gouda te beleven is!

Leerlingen bereiden zich voor op de kinderklimaattop

Op 24 mei is de allereerste kinderklimaattop van de gemeente Gouda. 9 groepen van 5 basisscholen doen hieraan mee.

Denkt u mee over het opwekken van duurzame energie in Gouda?

De gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas willen advies van hun inwoners over welke gebieden en projecten het beste zijn voor het opwekken van zonne-energie. Vul de vragenlijst in!

Programma kranslegging Goudse oorlogsgraven

Het is volgende week 4 mei Dodenherdenking en dat betekent een periode van actie voor de Goudse oorlogsgravenconsul. Een oorlogsgravenconsul is de vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente.

4 en 5 mei in Gouda

Op donderdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Ook in Gouda herdenken wij de Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen of vermoord.

Fietsers, kies de veilige omleidingsroute

In de bocht van de Ridder van Catsweg, tegenover de Veste, is een bouwproject gestart. Het fietspad is daar afgesloten, omdat hieronder de hoofdgasleiding loopt. Het is daarom belangrijk dat fietsers de veilige omleidingsroute kiezen.

De koning is jarig en dat vieren we!

Op Koningsdag is het feest. Ook in Gouda vieren we de verjaardag van de koning uitbundig.

Informatie uitwisselen in de Garenspinnerij

Burgemeester en wethouders bezochten vorige week het Cultuurhuis de Garenspinnerij. Het bezoek had als doel de uitwisseling van informatie, en elkaar beter leren kennen.

De Telepoort onthuld

Stationsplein Gouda is een kunstwerk rijker. Zaterdag 15 april onthulde wethouder Thierry van Vugt, samen met 3 kinderwethouders, het kunstwerk Telepoort.

Integrale controle bedrijf James Wattstraat

Vrijdagavond 14 april deed de gemeente Gouda, samen met Omgevingsdienst Midden Holland, een integrale controle bij een bedrijfspand aan de James Wattstraat.

2e archeologisch monument/vindplaats uit de prehistorie in Gouda-Westergouwe

In Westergouwe lijkt een groot vis- en jachtkamp uit 5300 voor Christus te liggen. Het college heeft besloten om de vindplaats aan te wijzen als gemeentelijk archeologisch monument.

Energie besparen in een monument

De gemeente zoekt inwoners die hun huis isoleren en energie besparen. Inwoners zoals Nick den Besten. Nick woont in de Looierspoort, midden in de Goudse binnenstad.

Brood is slecht voor watervogels

Brood is niet geschikt als eten voor watervogels en ze kunnen er zelfs dood van gaan. Maar ook voor vissen, waterplanten en onderwaterdieren is te veel brood in het water niet goed. Daarom raden we u af om brood in het water te gooien.

Voorjaarsactiviteiten op het Goudse Heempad

Op zondagmiddag 16 april organiseert KNNV Natuurvereniging Gouda samen met de gemeente Gouda verschillende natuuractiviteiten voor jong en oud op het Goudse Heempad en in het Infocentrum.

Kort Haarlem wordt groener met 70 geveltuinen

In de wijk Kort Haarlem heeft de gemeente de afgelopen tijd 70 geveltuinen aangelegd bij inwoners die dat wilden. Het belangrijkste doel is om beter met de gevolgen van klimaatverandering om te gaan.

Gouda Goed Bezig voor een gezonde jeugd

Dinsdag 11 april ondertekenden wethouder Publieke Gezondheid Anna van Popering-Kalkman en kinderwethouder Romy Seppenwoolde de verlenging van Gouda Goed Bezig. Ook de komende 3 jaar gaat SPORT•GOUDA weer aan de slag met Gouda Goed Bezig.

Nieuwe stappen gezet voor inzameling bedrijfsafval

Vanaf 1 april staat het afvaloverslagpunt van Remondis op het Jaagpad. De tijdelijke containers op de Vossenburchkade worden weggehaald.

Schip vaart tegen spoorbrug - minder treinen

Vanochtend is een een binnenvaartschip tegen de lage spoorbrug bij de Nieuwe Gouwe O.Z. gevaren. De brug heeft schade opgelopen en moet gerepareerd worden. Daarom rijden er minder treinen tussen Alphen en Gouda.

Campagne Senioren en Veiligheid

De gemeente Gouda organiseert op 18 april een bijeenkomst in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Bij deze bijeenkomst gaan we het hebben over de verschillende vormen van criminaliteit.

Kom naar het mobiele energieloket

Wilt u meer informatie over energiebesparende producten? Het mobiele energieloket staat op 3 maart bij de Nieuwe Markt en op 11 maart bij de Go Stores (Gamma).