Slim met geld

Steeds meer mensen in Gouda hebben moeite om rond te komen met hun inkomen. De onzekere energieprijzen en dure boodschappen spelen daarin een belangrijke rol. Veel inwoners maken zich veel zorgen over hun geldzaken.

De gemeente Gouda begrijpt deze zorgen. We willen voorkomen dat Gouwenaars in de problemen komen. Daarom is er extra geld beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. U kunt bijvoorbeeld hulp of ondersteuning krijgen. En er zijn verschillende manieren waarop u snel geld kunt besparen.  

Onderaan deze pagina ziet u per thema welke regelingen er zoal zijn. Als u een laag inkomen heeft kunt u met een regeling extra geld krijgen. Ook vindt u handige tips om minder geld uit te geven.     

Inkomen tot 130% van het bijstandsniveau

Meer Gouwenaars kunnen gebruikmaken van regelingen voor lage inkomens. Dat geldt wanneer u onder de ‘inkomensgrens’ zit. Dat betekent dat u een inkomen heeft tot 130% van het bijstandsniveau. Bekijk in de tabel  of dat voor u geldt. Dan kunt u in ieder geval gebruikmaken van de energietoeslag en de collectieve zorgverzekering.

Begin 2023 gaat de inkomensgrens ook voor andere regelingen omhoog: van 120% naar 130%. Zit uw inkomen nu onder de 120% van het bijstandsniveau? Dan kunt u nu al van verschillende regelingen gebruikmaken.  

Regelingen en tips per thema

Klik hieronder verder naar de 5 thema’s.