Speelplek aan de Weerestein 

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden aan de Weerestein ter hoogte van nummer 14 uitgevoerd. De speelplek ligt in het gele vlak in onderstaande afbeelding.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan de Weerestein exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte van nummer 14.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het valzand wordt vervangen door Grass-tech. Valzand is bedoeld als valondergrond en zorgt ervoor dat je minder hard valt. Het valzand vraagt veel onderhoud door het verwijderen van onkruid, het gladmaken en het schoonhouden. Zand in speeltuinen is niet wenselijk. Dit heeft ook met de hygiëne van de speeltuin te maken. Zand wordt namelijk door verschillende dieren als toilet gebruikt.

De nieuwe valondergrond van Grass-tech is een natuurlijke valondergrond. Het zijn rubberen doorgroeimatten voor gras. De mat beschermt het gras rondom de speeltoestellen. De doorgroeimatten voorkomen dat er kale plekken in het gras ontstaan. Verder van de speeltoestellen af wordt gras ingezaaid.

Ook vervangen we de speeltoestellen. Dit doen we omdat uit inspectie blijkt dat het klimtoestel en de schommel niet meer voldoen. Bewoners uit de buurt konden stemmen op hun favoriete speeltoestellen.

Voorbeeld van Grass-tech
Voorbeeld van Grass-tech

Wat is de laatste stand van zaken?

Er is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt inclusief de gekozen speeltoestellen. Bekijk het ontwerp van de speeltuin aan de Weerestein (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

De werkzaamheden, waarbij de ondergrond en de speeltoestellen worden vervangen, starten op 6 mei. We verwachten dat de werkzaamheden 9 weken duren (tot en met 12 juli). In deze periode heeft het gras de tijd om te groeien. Tijdens de werkzaamheden kan de speeltuin niet worden gebruikt. Door onverwachte situaties, zoals bijvoorbeeld het weer of slechte groei van het gras, kan de planning veranderen.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.