Speelplek aan de Weerestein 

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden aan de Weerestein ter hoogte van nummer 14 uitgevoerd. De speelplek ligt in het rode vlak in onderstaande afbeelding.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan de Weerestein exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte van nummer 14.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het valzand wordt vervangen door gras.

Daarnaast is uit inspectie gebleken dat het klimtoestel en de schommel niet meer voldoen. We gaan de toestellen vervangen. Bewoners uit de buurt konden stemmen op hun favoriete speeltoestellen.

Wat is de laatste stand van zaken?

Er is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt inclusief de gekozen speeltoestellen. Bekijk het ontwerp van de speeltuin aan de Weerestein (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

We plaatsen het nieuwe speeltoestel in het 1e kwartaal van 2024. We plaatsen het nieuwe toestel na de jaarwisseling vanwege capaciteit, levering en om schade te voorkomen.  Als er een planning van de werkzaamheden bekend is, wordt dat op deze webpagina gedeeld.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.