Speelplek Vrouwepoort aan het Clarissenhof

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden aan de Vrouwepoort/Clarissenhof ter hoogte van nummer 1 tot en met 5 uitgevoerd. De speelplek ligt in het rode vlak in onderstaande afbeelding.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan de Vrouwepoort aan het Clarissenhof exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte van nummer 1 tot en met 5.

Wat zijn de werkzaamheden?

De valondergrond wordt vervangen. De huidige rubbertegels worden vervangen door een rubberen gietvloer. Daarnaast worden de bomen en de groenvakken vervangen.   

Wat is de laatste stand van zaken?

Er is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt. Bekijk het ontwerp van de speeltuin Vrouwepoort aan het Clarissenhof (pdf). Bekijk ook de nieuwe beplanting (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

De werkzaamheden vinden plaats vanaf 12 februari 2024. We verwachten dat de werkzaamheden ongeveer 3 weken duren.

Tijdens de werkzaamheden plaatsen we rijplaten op het pad. Bij nat weer kunnen deze platen glad worden. Wij vragen u hier rekening mee te houden en voorzichtig te zijn als u over de platen loopt of fietst.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.