Schoolzone De Bijenkorf

Gouda telt veel basisscholen. In de ochtend, tussen de middag en aan het einde van de schooldag is het altijd heel druk bij basisscholen. Veel ouders brengen en halen dan hun kinderen. Samen met het reguliere verkeer bij basisscholen leidt dit soms tot gevaarlijke situaties. Daarom leggen we bij alle basisscholen in Gouda een schoolzone aan. Daarmee wordt de verkeerssituatie veiliger voor de kinderen, maar ook voor de andere verkeersdeelnemers.

De Bijenkorf is 1 van de eerste scholen in Gouda die een schoolzone krijgt.

Waar is het?

De Bijenkorf is gevestigd aan het Aalberseplein. We leggen de schoolzone aan in de Johan de Wittlaan en het Aalberseplein.

Wat zijn de werkzaamheden?

Voor de aanleg van schoolzones is een ‘basisinrichting schoolzones Gouda’ gemaakt. Alle schoolzones worden zoveel mogelijk volgens die basisinrichting ingericht. Daardoor lijken de schoolzones op elkaar en is het voor verkeersdeelnemers duidelijk dat ze zich in een schoolzone bevinden.

In de schoolzone van De Bijenkorf gaan we het volgende aanleggen:

  • Een schoolzonemarkering in het wegdek aan het begin van de Johan de Wittlaan, vlakbij de kruising met de Willem de Zwijgersingel. Aan beide kanten van deze markering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.
  • Een schoolzonemarkering in het wegdek aan het einde van de Johan de Wittlaan, vlakbij de kruising met de Thorbeckelaan. Aan beide kanten van deze markering plaatsen we een laag regenboogpaaltje.
  • Een hoge regenboogpaal met attentiebord op de kruising van het Aalberseplein en de Johan de Wittlaan.
  • Bij de nabijgelegen voetgangersoversteek over de Thorbeckelaan plaatsen we lage regenboogpaaltjes.

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Dit is het ontwerp voor de schoolzone van De Bijenkorf:

Wat is de laatste stand van zaken?

Het ontwerp is klaar voor uitvoering.

Wat is de planning?

Op dinsdag 6 april en woensdag 7 april 2021 worden de schoolzonemarkeringen aangelegd. Op donderdag 8 april worden de overige werkzaamheden uitgevoerd. Arma Infra B.V. gaat dit voor ons doen.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.