Ontheffing openingstijden horeca

De horeca in Gouda mag open zijn tot 0.00 uur. Wilt u uw zaak langer openen? Vraag dan een ontheffing aan. Wilt u alleen een ontheffing voor 1 dag? Dan vraagt u een tijdelijke ontheffing aan

eHerkenning logo

Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.

Aanvragen

Voor horecabedrijven binnen de singels kunt u ontheffing aanvragen voor ‘vrije sluitingstijden’. Dit betekent dat u tot 1.30 uur bezoekers mag binnenlaten. Na die tijd mag u geen nieuwe bezoekers meer binnenlaten. U gaat dan akkoord met de regels in het Convenant Veilig Uitgaan Gouda.

Horecabedrijven buiten de singels kunnen ontheffing aanvragen tot maximaal 1.30 uur.

De gemeente Gouda is in april 2015 met een aantal partners een Convenant Veilig Uitgaan aangegaan. Belangrijke uitgangspunt van het convenant zijn de gezamenlijke afspraken tussen betrokken partners over het tegengaan van overlast en verstoring van de openbare orde in het horecagebied. Als u meer informatie wilt, kunt u ons bellen.

U vraagt de ontheffing via de knop bovenaan deze pagina aan. Daar heeft u eHerkenning voor nodig. Meer informatie over eHerkenning vindt u op de pagina Online zaken regelen met eHerkenning.

U moet een geldige exploitatievergunning hebben en als u alcohol schenkt, ook een geldige alcoholvergunning.

Een ontheffing op basis van het Convenant Veilig Uitgaan (voor horecabedrijven binnen de singels) kost € 128,95. Een ontheffing voor horecabedrijven buiten de singels kost € 103,10.

U betaalt dit bedrag tijdens de online aanvraag meteen met iDEAL of een creditcard. Daarna kunt u een rekening voor uw betaling downloaden uit uw zaak op MijnGouda. Ook als u de vergunning niet krijgt, moet u deze kosten betalen.

Als het niet lukt om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.