Bedrijf starten

Als u een eigen bedrijf wilt beginnen, is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Waar kunt u zich vestigen en wat zegt het bestemmingsplan over de locatie? Welke vergunningen heeft u nodig? De gemeente Gouda probeert waar mogelijk startende ondernemers te ondersteunen. Heeft u een uitkering en wilt u een eigen bedrijf starten? Kijk dan op de pagina Parttime ondernemen met een uitkering.

Afhankelijk van de activiteiten van uw nieuwe bedrijf kan het zijn dat u zich moet melden bij de Omgevingsdienst of zelfs een omgevingsvergunning nodig heeft. De Omgevingsdienst Midden-Holland handelt voor de gemeente Gouda de meldingen en vergunningaanvragen af en controleert of iedereen zich aan de regels houdt. Voor vragen over uw specifieke situatie of het aanvragen van een omgevingsvergunning kunt u terecht bij de Omgevingsdienst.

De plekken in Gouda waar u een bedrijf mag vestigen, zijn vastgelegd in bestemmingsplannen. Deze kunt u inzien via de pagina Ruimtelijke plannen. U kunt ook het ondernemersloket van de gemeente een mail sturen via gemeente@gouda.nl of bellen op telefoonnummer 14 0182 om te vragen welke vergunningen u nodig heeft en of het bestemmingsplan ruimte biedt voor uw onderneming.

Heeft u een vraag over het starten van een bedrijf in Gouda? Dan kunt u terecht bij het ondernemersloket van de gemeente via mailadres gemeente@gouda.nl of telefoonnummer 14 0182.