Terug naar het overzicht

Stagiairs stadstoezicht maken kennis met het werkveld

Twee boa's op de fiets op het fietspad.

Vanaf dinsdag 7 februari kunt u stagiairs van afdeling stadstoezicht tegenkomen rond het station in Gouda. De stagiairs treden op als gastheer of -vrouw en informatiebaak voor inwoners en bezoekers. Zo verwijzen zij de bezoeker naar parkeergelegenheden, helpen zij bij vragen en het juist parkeren van fietsen.

De stagiairs Stadstoezicht komen op deze manier in aanraking met hun toekomstige werkveld. Tijdens deze praktijkervaring komen zij in contact met allerlei soorten mensen die het station van Gouda bezoeken, zoals bewoners, toeristen en werkenden. Door het begeleiden van bezoekers en beantwoorden van vragen, hebben de bezoekers van het station een prettig aanspreekpunt en maken de stagiairs verder kennis met het vak.

Het station in Gouda onderging de afgelopen jaren een metamorfose, waarbij er veel meer parkeerruimte voor fietsen ontstond. Naast het leerzame aspect voor de stagiairs, is het ook een manier om het juist stallen van fietsen in de nieuwe omgeving te bevorderen. Ook zullen de stagiairs de bezoekers actief benaderen met meer informatie over onderwerpen als (fiets)parkeren rond het station, zodat de nieuwe situatie ook steeds duidelijker wordt voor de bezoeker.

Foto: Astrid den Haan.