Wijkvernieuwing Gouda Oost

De gemeente Gouda werkt met verschillende partners aan de vernieuwing van de wijk Gouda Oost. Er komen huurwoningen en koopwoningen, zowel appartementen als eengezinswoningen. Dit zorgt voor doorstroming op de woonmarkt, omdat iedereen in de wijk kan blijven wonen. Een gedeelte van de woningen is ondertussen opgeleverd.

Leo Vromantoren

De toren ligt aan de Sportlaan. In totaal zijn hier in 2016 39 appartementen opgeleverd, 20 appartementen in de sociale sector en 19 appartementen in de vrije sector, met bijbehorende parkeerplaatsen.

Lees meer over Gouda Oost – Leo Vromantoren

Middengebied

Woningcorporatie Woonpartners wil hier een kleinschalig gebouw met ongeveer 20 huurappartementen en 20 eengezinskoopwoningen bouwen. De bouw van de woningen in het Middengebied is gestart in het 2e kwartaal van 2022. De oplevering volgt een jaar later, in de loop van 2023.

Lees meer over Gouda Oost – middengebied

Van Heuvengoedhartsingel/Bernadottelaan

Aan de Bernadottelaan wil woningcorporatie Woonpartners een geschakeld appartementengebouw bouwen met ongeveer 28 appartementen van 4 en 5 bouwlagen. Een 2e appartementengebouw komt aan de andere kant van de straat. Aan de kant van de Nansenstraat komen 18 eengezinskoopwoningen. De bouw van het appartementengebouw start naar verwachting in de 2e helft van 2022. De appartementen en eengezinswoningen op de locatie Van Heuven Goedhartsingel worden daarna gebouwd, waarschijnlijk in de 1e helft van 2023.

Lees meer over Gouda Oost – Van Heuvengoedhartsingel/Bernadottelaan

Zuidelijke Stempel West

Projectontwikkelaar Trebbe West bouwde in opdracht van Woonpartners Midden-Holland 18 eengezinswoningen en 22 appartementen voor de verhuur. Daarnaast bouwde Trebbe hier 24 eengezinskoopwoningen. Woonpartners bouwde 48 appartementen en 18 kleine (starters-) wooneenheden in een woontoren. Dit deelproject is opgeleverd.

Lees meer over Gouda Oost –  Zuidelijke Stempel West

Zuidelijke Stempel Oost

Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland bouwen hier samen eengezinswoningen en appartementen. Dit zijn vooral sociale huurwoningen.

Lees meer over Gouda Oost – Zuidelijke Stempel Oost