Voorlopig ontwerp herinrichting Ouwe Gouwe Noord, deelgebied 1

Deelgebied 1 gaat om de Heemskerkstraat en de Slotemaker de Bruïnestraat. Het voorlopig ontwerp is een algemene technische uitwerking van de herinrichting in het deelgebied. De afmetingen van straten, parkeervakken en de stoep staan in de tekeningen. De plaatsen waar we bomen kappen en waar we bomen planten zijn aangegeven. Ook de plekken waar planten, fietsbeugels om fietsen te parkeren, ondergrondse containers en container-aanbiedplaatsen komen, hebben we bepaald.

Overzicht deelgebieden herinrichting Ouwe Gouwe Noord.

Deelgebied 1 (lichtgroen) betreft de Heemskerkstraat en de Slotemaker de Bruinestraat.

Deelgebied 2 (oranjebruin) betreft de De Savornin Lohmansingel, De Visserstraat en de Thorbeckelaan huisnummers 13 tot en met 23 (oneven).

Deelgebied 3 (blauw) betreft de Cort van der Lindestraat, Colijnstraat, van Hallstraat en Thorbeckelaan huisnummers 25 tot en met 51 (oneven).

Deelgebied 4 (paars) betreft de Tak van Poortvlietstraat, Talmastraat, Idenburgstraat, Groen van Prinsterersingel huisnummers 1 tot en met 41 (oneven) en de Thorbeckelaan huisnummers 53 tot en met 87 (oneven).

Deelgebied 5 (geel) betreft de Groen van Prinsterersingel huisnummers 2 tot en met 40b (even), Wibautstraat huisnummers 2 tot en met 90 (even) en de Thorbeckelaan huisnummers 89 tot en met 135 (oneven).

Deelgebied 6 (donkergroen) betreft de Vliegenstraat, Troelstralaan, Wibautstraat huisnummers 92 tot en met 150 (even) en Thorbeckelaan huisnummers 137 tot en met 183 (oneven).

Het voorlopig ontwerp

Hieronder staat de plattegrond van het voorlopig ontwerp van deelgebied 1.

De afbeelding toont de algemene technische uitwerking van de herinrichting van deelgebied 1. Zichtbaar zijn onder andere de plaatsen waar nieuwe bomen komen, zoals in de Heemskerkstraat en in de hofjes van de Slotemaker de Bruïnestraat. De watergangen krijgen deels natuurvriendelijke oevers en deels oeverbescherming.  Er worden fietsbeugels voor het parkeren van fietsen geplaatst bij de flats aan de Heemskerkstraat.

We hebben ook 3D-afbeeldingen van de nieuwe inrichting van een aantal straten laten maken. Bekijk de nieuwe inrichting van de Heemskerkstraat in een 360-graden-beeld.

De 3D-afbeeldingen van de andere straten staan hieronder.

3D-afbeeldingen Groen van Prinsterersingel en Heemskerkstraat

3D-afbeeldingen Cort van der Lindenstraat en Vliegenstraat

3D-afbeeldingen De Savornin Lohmansingel en Troelstralaan

3D-afbeeldingen Thorbeckelaan en de De Visserstraat

3D-afbeeldingen Tak van Poortvlietstraat en Domela Nieuwenhuisstraat

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina Herinrichting, ophoging en rioolvervanging Ouwe Gouwe Noord. Als u vragen heeft over het project of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@gouda.nl.