Speelplek aan het Oranjeplein

Kinderen in Gouda moeten veilig en onbezorgd kunnen spelen. Daarom is het belangrijk dat speelplekken veilig en duurzaam zijn en veel speelplezier geven. Ieder jaar controleren we alle speelplekken en vervangen we kapotte en versleten speeltoestellen. We bekijken dan ook of het nodig is om de valondergrond te vervangen. Zo houden we de speelplekken veilig.

Waar is het?

De werkzaamheden worden aan het Oranjeplein ter hoogte van nummer 2 tot en met 10 uitgevoerd. De speelplek ligt in het rode vlak in onderstaande afbeelding.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de werkzaamheden aan het Oranjeplein exact worden uitgevoerd. Dit is ter hoogte van nummer 2 tot en met 10.

Wat zijn de werkzaamheden?

We vervangen de valondergrond. De huidige rubbertegels rondom de schommel worden vervangen door een rubberen gietvloer.

Wat is de laatste stand van zaken?

Er is een ontwerp voor de speeltuin gemaakt. Bekijk het ontwerp van de speeltuin aan het Oranjeplein (pdf).

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

Eerder stond er op deze pagina dat de werkzaamheden in het 1e kwartaal van 2024 gedaan worden. Helaas kan dit niet doorgaan. In de Vogelbuurt wordt een nieuw riool aangelegd. De riolering wordt waarschijnlijk in het 3e kwartaal van 2024 aangelegd en loopt ook door de speeltuin. Daarom wachten we met het opknappen van de speeltuin tot de werkzaamheden aan het riool klaar zijn. Daarna plannen wij de werkzaamheden aan de speeltuin opnieuw in.

Zodra er meer informatie bekend is over de planning, plaatsen wij dit op deze pagina.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.