Herinrichting Speeltuin aan het Boegpad

Gemeente Gouda gaat dit speelterrein opnieuw inrichten. We willen de speeltuin aan het Boegpad voor jong en oud een fijne plek maken om te spelen, te ontspannen, te sporten en elkaar te ontmoeten.

Waar is het?

Het projectgebied is hetzelfde als de huidige locatie van de speeltuin. De speeltuin ligt tussen het Boegpad en de Kaagwerf in. Onderstaande afbeelding laat het projectgebied zien.

De afbeelding toont een kaartje van de plek waar de herinrichting van de speeltuin aan het Boegpad plaatsvindt. 
Het projectgebied is hetzelfde als de huidige locatie van de speeltuin. De speeltuin ligt tussen het Boegpad en de Kaagwerf in.

Wat zijn de werkzaamheden?

De speelplek aan het Boegpad wordt helemaal gerenoveerd. Gemeente Gouda heeft voor het speelterrein aan het Boegpad een ontwerp laten maken. We willen met houten speeltoestellen en natuurlijke materialen een speeltuin maken met meer uitdaging voor elke doelgroep. Er komt ruimte voor iedereen. Denk aan speeltoestellen voor verschillende leeftijden en sporttoestellen. Ook wordt de speeltuin groener, klimaatadaptiever en hebben we oog voor de biodiversiteit. 

Ook de toegankelijkheid van de speeltuin is belangrijk. We plaatsen makkelijk toegankelijke speeltoestellen. Deze speeltoestellen zijn geschikt voor alle kinderen, dus ook kinderen met een beperking. Zo willen we ervoor zorgen dat de speeltuin in de Wervenbuurt straks voor iedereen een fijne plek is om te spelen en te verblijven.

Wat is de laatste stand van zaken?

Op 17 mei 2023 was er een inloopmiddag in de school ISK Gouda. Zowel kinderen, ouders als (jong)volwassenen waren welkom om langs te komen. Tijdens de inloopmiddag is het ontwerp van de speeltuin gepresenteerd. De inloopmiddag werd goed bezocht en er konden vragen worden gesteld. Het ontwerp werd goed ontvangen. De omwonenden hebben via een brief de terugkoppeling van de middag gekregen. Na de inloopmiddag hebben omwonenden gestemd op hun favoriete speeltoestellen via een vragenlijst. Bekijk hier de uitslag van de vragenlijst.

Na de inloopmiddag zijn een aantal zaken aangepast in het ontwerp:

  • Omwonenden gaven tijdens de inloopmiddag aan dat ze zorgen hebben over schaduw in hun tuinen. Er wordt aan de randen van de speeltuin rekening gehouden met de afstand tot de huizen en de soorten bomen om schaduw in de omliggende tuinen zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Tijdens de inloopmiddag gaven mensen aan dat het fijn is dat er meer groen komt in de speeltuin. Zo kan jong en oud van het groen genieten met mogelijkheden tot zitten.
  • Door het gebruik van boomstammen op de grond proberen we te voorkomen dat er door het groen wordt gelopen en fietsers de speeltuin gebruiken als afsnijroute.    

Bekijk het ontwerp van de speeltuin aan het Boegpad (pdf) dat is gewijzigd na opmerkingen tijdens de inloopmiddag.

Kunt u het pdf-bestand niet lezen of begrijpt u iets niet? Bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182.

Wat is de planning?

Het bovenstaande ontwerp is definitief. Er is een aannemer gevonden die de werkzaamheden aan de speeltuin gaat uitvoeren.  
Op donderdag 18 januari worden de speeltoestellen verwijderd. Er kan vanaf dat moment niet meer gespeeld worden in de speeltuin.

Momenteel wordt de planning voor de opbouw van de speeltuin gemaakt. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden uitgevoerd worden. We proberen voor de zomer van 2024 de nieuwe inrichting van de speeltuin klaar te hebben, zodat er in de zomer weer volop gespeeld, ontmoet en gesport kan worden.   

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de planning.  

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.