Plaswijck-kern (verkenningsblok)

In Plaswijck-kern start in 2022 verder onderzoek. Hierbij staat de haalbaarheid (technisch en financieel) en de samenwerking met bewoners, ondernemers en andere lokale partijen centraal. Er is nog niet besloten wanneer en hoe de buurt aardgasvrij wordt.

Wanneer?

Vanaf 2022.

Wat is een kansrijke oplossing voor deze buurt?

Warmtenet.

Wat kunt u nu al doen?

Isoleer zoveel mogelijk naar minimaal label C/D. Onderzoek de mogelijkheden voor muur-, dak-, glas-, vloerisolatie en kierdichting, als u die nog niet heeft. Zorg voor goede ventilatie.

Overig: Voor gebouweigenaren die niet aan willen sluiten op een warmtenet, is het belangrijk om te isoleren naar label A-B en uiteindelijk een warmtepomp aan te schaffen.

Wat kunt u doen als uw cv-ketel aan vervanging toe is?

Voor de voorbereidingen voor een warmtenet is gemiddeld 2 jaar nodig, voor de aanleg kunt u rekenen op zo’n 8 jaar. Een cv-ketel gaat langer mee. Daarom kan het slim zijn een cv-ketel of hybride warmtepomp te huren of leasen als uw huidige cv-ketel aan vervanging toe is en het warmtenet nog niet beschikbaar. Mocht er uiteindelijk toch geen warmtenet komen, dan kunt u de gehuurde cv-ketel vervangen door een warmtepomp. Bekijk het energieloket voor meer informatie en uitleg.