Verlenging ontheffing verkeersregels

Heeft u een vaste ontheffing verkeersregels die geldig is tot en met 31 december? En wilt u die ontheffing verlengen? Dan kunt u via onderstaande knoppen de verlenging aanvragen. U betaalt uw aanvraag direct met iDEAL of creditcard.

Heeft u een ontheffing verkeersregels voor een kortere tijd? Dan kunt u de ontheffing niet verlengen. U kunt wel een nieuwe ontheffing aanvragen op de pagina Ontheffing verkeersregels.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen
eHerkenning logo

Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.

Aanvragen

Voor het aanvragen van een verlenging heeft u het nummer nodig van de ontheffing die u wilt verlengen. U vindt dit nummer linksboven op uw bewijs van ontheffing.

Heeft u uw bewijs van ontheffing niet bij de hand? U kunt het nummer van uw ontheffing ook vinden bij uw ontheffing van dit jaar op Mijn Gouda. Staan er meerdere nummers in Mijn Gouda? Kies dan het nummer dat als 1e in rode cijfers genoemd staat.

Ja, u kunt in 1 aanvraag meerdere ontheffingen verlengen. In de aanvraag geeft u alle nummers op van de ontheffingen die u wilt verlengen.

U kunt uw ontheffing niet wijzigen als u een verlenging aanvraagt. Wilt u uw ontheffing wijzigen voor het volgende jaar? Vraag dan een nieuwe ontheffing aan op de pagina Ontheffing verkeersregels. Als wij uw vorige aanvraag nog digitaal bewaard hebben, dan is het mogelijk om gegevens uit uw vorige aanvraag over te nemen.

De kosten voor het aanvragen van een nieuwe ontheffing zijn hetzelfde als de kosten voor het aanvragen van de verlenging van een ontheffing.

Bij het aanvragen van een verlenging kunt u wel uw contactgegevens aanpassen.

Het aanvragen van een verlenging kost € 22,20 per ontheffing. Dit bedrag betaalt u bij de aanvraag met een creditcard of via iDEAL. U krijgt het bedrag niet terug als de gemeente uw aanvraag afwijst. De rekening kunt u downloaden uit uw zaak op Mijn Gouda.

Let op! Tot en met vorig jaar was het mogelijk om een verlenging aan te vragen door een acceptgiro te betalen. Die acceptgiro kreeg u vooraf toegestuurd. Dat gebeurt dit jaar niet. Het banknummer van de acceptgiro’s bestaat ook niet meer.

Wij verlengen uw ontheffing tot 31 december van het nieuwe jaar.

Om een aanvraag voor een verlenging goed te kunnen beoordelen, moet u deze op tijd aanvragen. Dit kan tot en met 12 december. Als u de aanvraag later doet, kan het zijn dat u uw ontheffing niet voor 1 januari ontvangt.

Als het u niet lukt om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.