Melding evenement

Wilt u een evenement organiseren, dan heeft u daarvoor misschien een vergunning nodig. Soms hoeft u een evenement alleen te melden.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen
eHerkenning logo

Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.

Aanvragen

Kunt u alle onderstaande vragen met ‘nee’ beantwoorden, dan is alleen een melding nodig.

  • Wordt er gebruik gemaakt van een tent voor meer dan 50 personen?
  • Duurt het evenement langer dan tot 24.00 uur?
  • Moet er meer dan 1 straat worden afgezet?
  • Worden er andere objecten dan tafels, stoelen en een barbecue geplaatst?
  • Wordt er livemuziek gemaakt?
  • Komen er meer dan 100 personen?

Heeft u 1 vraag met ’ja’ beantwoord, dan is er een evenementenvergunning nodig. Ga hiervoor naar de pagina ‘evenementenvergunning‘.

Het meldingsformulier moet uiterlijk 2 weken voor de datum van het te houden buurt- of straatfeest bij de gemeente binnen zijn. Wilt u vanwege het feest een straat afsluiten? Neemt u dan 8 weken voor het buurt- of straatfeest contact op met de afdeling ‘beheer openbare ruimte’ via bureaudagelijksbeheer@gouda.nl.

Is het voor uw evenement noodzakelijk dat straten worden afgesloten en autovrij zijn (dat betekent dus dat auto’s zullen worden weggesleept) dan is hiervoor een verkeersbesluit nodig. In verband met de publicatieplicht hiervan, moet een verzoek hiervoor 8 weken vóór aanvang van het evenement bij de afdeling Veiligheid en Wijken van de gemeente Gouda binnen zijn.

Plaatst u een (party)tent waar meer dan 50 personen tegelijk in kunnen? Dan heeft u een vergunning nodig voor het brandveilig gebruik voor niet-bouwerken. Meer informatie vindt u op de pagina ‘melding brandveilig gebruiken niet-bouwwerk’.

Het melden van een evenement is gratis.