Verkeersmaatregel

Is het nodig om voor de uitvoering van een (infra)project of evenement in Gouda een weg, fiets- of voetpad of parkeervak(ken) tijdelijk (gedeeltelijk) af te sluiten? Dan vraagt u hier toestemming voor. Deze toestemming is nodig om alle verkeersmaatregelen en werkzaamheden in de stad op elkaar af te stemmen. Daarmee houden we Gouda bereikbaar. Soms is er een verkeersplan nodig. U bent zelf verantwoordelijk voor het laten opstellen en na goedkeuring laten uitvoeren van dit verkeersplan. Ook de kosten hiervoor betaalt u zelf.

Klik op aanvragen en vul uw gegevens in.

Aanvragen - persoon

Klik op aanvragen en vul uw gegevens in.

Aanvragen - bedrijf

Toestemming voor tijdelijke verkeersmaatregelen vraagt u aan via bovenstaande knop. Zorg dat uw aanvraag compleet is met alle informatie die nodig is (uitleg over de werkzaamheden, tekeningen van de tijdelijke verkeersmaatregelen die nodig zijn, et cetera).

Let op

Als u een verkeersmaatregel aanvraagt, gaat u automatisch akkoord dat we deze gegevens openbaar maken. Dit omdat iedereen tekeningen mag bekijken en omdat we als dat nodig is, telefoonnummers die u heeft doorgegeven met hulpdiensten en andere betrokken partijen delen.

Toestemming voor tijdelijke verkeersmaatregelen vraagt u aan via bovenstaande knop. U komt dan bij ‘Melvin’. Als u hier al een account voor heeft, dat u gebruikt voor andere gemeenten, kunt u deze ook hiervoor gebruiken. Als u een nieuw account wilt, kunt u deze aanvragen door een e-mail te sturen naar regioregie@zuidhollandbereikbaar.nl. U invangt dan binnen 1 dag een account. Zorg dat uw aanvraag compleet is met alle informatie die nodig is (uitleg over de werkzaamheden, tekeningen van de tijdelijke verkeersmaatregelen die nodig zijn, et cetera).

Let op

Als u een verkeersmaatregel aanvraagt, gaat u automatisch akkoord dat we deze gegevens openbaar maken. Dit omdat iedereen tekeningen mag bekijken en omdat we als dat nodig is, telefoonnummers die u heeft doorgegeven met hulpdiensten en andere betrokken partijen delen.

Is er een parkeerverbod of een algehele afsluiting nodig? Vraag de verkeersmaatregel dan minimaal 4 weken voor het begin van de afsluiting aan vanwege de behandeltijd. Dit is belangrijk omdat vooraankondigingsborden voor wegafsluitingen en parkeerverboden minimaal 2 weken voordat de werkzaamheden starten geplaatst moeten worden. Is er geen parkeerverbod of volledige afsluiting nodig en houdt verkeer doorgang? Doe dan uw aanvraag minimaal 2 weken van tevoren.  Houdt u er ook rekening mee dat de afzetting voldoet aan de CROW 96b-eisen.

Ja, dat kan. Wel mogen de werkzaamheden op doorgaande wegen, busroutes (Arriva) en doorgaande fietsroutes alleen buiten de spits (tussen 9.00 uur en 15.00 uur) plaatsvinden. Als u wilt dat de werkzaamheden ook tijdens de spits plaatsvinden, geef dan bij uw aanvraag aan waarom dit noodzakelijk is.

Als wij een afsluiting inplannen, laten wij dit aan hulpdiensten en andere betrokken partijen weten. Om sneller goedkeuring te krijgen voor uw verkeersmaatregel, kunt u deze partijen wel zelf al benaderen. 

Als u vragen hebt over verkeersmaatregelen, bel naar telefoonnummer 14 0182 of stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl.