Opschoondag

Gouda doet ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Zo zorgen we voor een opgeruimde stad aan het begin van de lente. Helpt u ook een handje mee? Maak er een leuke dag van, samen met familie, vrienden en buren en fris uw eigen buurt lekker op.

U kunt zich dit jaar aanmelden via de website van onze partner Nederland Schoon.

Tijdens de opschoondag ruimen we met elkaar het zwerfafval op. Doet u mee? Zet dan uw schoonmaakactie op de kaart van Nederland Schoon door u aan te melden via de website.

Heeft u uw opschoonactie op de kaart gezet van Nederland Schoon? U ontvangt dan een code waarmee u een gratis opschoonpakket kunt bestellen bij de webshop van Nederland Schoon. U betaalt alleen de verzendkosten. In een opschoonpakket zitten bijvoorbeeld handschoenen, de speciale Nederland Schoon-afvalzakken en hesjes voor kinderen.

Wilt u ook graag een afvalgrijper gebruiken tijdens uw schoonmaakactie? Deze kunt u lenen van de gemeente. In de week van 18 maart kunt in het Huis van de Stad een afvalgrijper ophalen. U kunt zich hiervoor melden bij de balie. Ook kunt u hier de speciale Nederland Schoon-vuilniszakken ophalen. In de week na de opschoondag, de week van 25 maart, kunt u de geleende grijper weer terugbrengen.

Op maandag 25 maart haalt Cyclus al het opgehaalde zwerfafval op. Zij rijden langs alle adressen die op de kaart van Nederland Schoon staan. Wilt u daarom de speciale Nederland Schoon-afvalzakken gebruiken, die u voor deze actie ontvangt? Deze afvalzakken mag u neerzetten bij de ondergrondse afvalcontainer in uw buurt of het afvalinzamelpunt waar u altijd uw restafval aanbiedt.

Heeft Cyclus de zakken niet opgehaald? Maak dan een melding.

Als u uw opschoonactie heeft aangemeld via Nederland Schoon, dan kunt u een opfleurvergoeding aanvragen.