Opschoondag

Gouda bestaat dit jaar 750 jaar. Daarom vieren wij de Landelijke Opschoondag op 19 maart grootser en feestelijker dan ooit te voren. Zo maken we de stad netjes aan kant voor het grote feestjaar. Hier hebben wij natuurlijk wel uw hulp bij nodig. Trommel al uw vrienden, familie en buren op en help mee om uw wijk schoner te maken.

U kunt zich dit jaar aanmelden via de website van onze partner Nederland Schoon.

Tijdens de opschoondag ruimen we met elkaar het zwerfafval op. Doet u mee? Zet dan uw schoonmaakactie op de kaart van Nederland Schoon door u aan te melden via de website.

Heeft u uw opschoonactie op de kaart gezet van Nederland Schoon? Dan kunt u de gratis schoonmaakmaterialen ophalen. U ontvangt speciale Nederland Schoon-afvalzakken, handschoenen, hesjes en een afvalgrijper. Ophalen kan op werkdagen van maandag 7 maart tot en met vrijdag 18 maart tussen 9.00 en 17.00 uur op verschillende plekken in Gouda:

  • Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1
  • Nelson Mandelacentrum, Bernadottelaan 79
  • Ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1 – Deze locatie is geopend van 9.00 tot 16.00 uur
  • Huis Gouda 750, Jeruzalemstraat 11

U kunt ook terecht bij ‘ t Govertje, Ouverturelaan 12 (ingang aan de Goverwellesingel). ’t Govertje heeft wel andere openingstijden:

  • dinsdag van 9.30 tot 13.00 uur
  • woensdag van 9.30 uur tot 15.30 uur
  • donderdag van 9.30 tot 13.00 uur
  • vrijdag van 9.30 uur tot 13.00 uur

Op maandag 21 maart haalt Cyclus al het opgehaalde zwerfafval op. Zij rijden langs alle adressen die op de kaart van Nederland Schoon staan. Wilt u daarom de speciale Nederland Schoon-afvalzakken gebruiken, die u voor deze actie ontvangt? Deze afvalzakken mag u neerzetten bij de ondergrondse afvalcontainer in uw buurt of het afvalinzamelpunt waar u altijd uw restafval aanbiedt.

Heeft Cyclus de zakken niet opgehaald? Maak dan een melding.

Als u uw opschoonactie heeft aangemeld via Nederland Schoon, dan kunt u een opfleurvergoeding aanvragen.