Aanmelding Opschoondag

Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of uw vereniging tijdens de Landelijke Opschoondag. De datum voor de opschoondag van 2021 is nog niet bekend.

  • Elk schoonmaakteam van 5 of meer personen kan meedoen.
  • Meld u zich van tevoren aan. We maken de deadline voor aanmelden bekend nadat de datum voor de opschoondag van 2021 bekend is.  

Bedenk samen een opschoonactie waardoor de buurt er fleuriger en fraaier uit kan zien. Schoonmaakteams krijgen een opschoonpakket cadeau. Een opschoonpakket bestaat onder andere uit handschoenen en vuilniszakken. Ook zijn er kinderpakketten beschikbaar. De opschoonpakketten worden thuisbezorgd. Het is ook mogelijk om afvalgrijpers te bestellen. Deze kunt u van tevoren in het Huis van de Stad ophalen. Na afloop van de schoonmaakactie worden de vuilniszakken opgehaald.

Daarnaast kunt u bij de gemeente tot € 250,- aanvragen om de buurt op te fleuren. Vorig jaar kochten inwoners hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes en extra schoonmaakmaterialen van. U kunt uw voorstel voor de besteding van dit bedrag op het aanmeldingsformulier zetten.