Melding gevonden voorwerp

Heeft u een voorwerp gevonden? Op deze pagina vindt u meer informatie over wat u kunt doen.

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

Maak een melding via de website ‘verloren of gevonden’. Heeft u het voorwerp in Gouda gevonden? Dan kunt u het op afspraak afgeven aan de balie van het Huis van de Stad. U krijgt een schriftelijke bevestiging van de melding.

Als het voorwerp een waarde heeft van onder € 450,- bewaart de gemeente het voorwerp 3 maanden. Als de waarde boven de € 450,- ligt, wordt het voorwerp 1 jaar bewaard. De gemeente is beheerder van het voorwerp en zorgt ervoor dat het in dezelfde staat blijft.

Gaat het om een voorwerp met een waarde onder de € 450,-? Dan wordt de gemeente eigenaar. Voor voorwerpen met een waarde van meer dan € 450,- geldt dat de vinder eigenaar wordt. De vinder moet zich dan wel binnen een maand bij de gemeente melden om het voorwerp af te halen.

U kunt het gevonden voorwerp zelf bewaren. Wel vragen wij u om het te registeren via de website ‘verloren of gevonden‘ of op afspraak aan de balie in het Huis van de Stad. Op die manier is de kans dat het voorwerp bij de eigenaar terecht komt, een stuk groter. Een jaar na de melding wordt de vinder eigenaar. Als u een voorwerp met een waarde onder de
€ 450,- afgeeft aan de gemeente doet u afstand van rechten op het voorwerp.

Nee, dit is gratis.

Een achtergelaten fiets kan niet bij de gemeente worden afgegeven. Maak in dit geval een melding openbaar gebied. Heeft u een dier gevonden? Neem dan contact op met de Dierenambulance of het Dierentehuis Midden Holland. Hier kunt u ook terecht als u uw huisdier kwijt bent.

Lukt het niet om het formulier online in te vullen? Bel dan naar de gemeente.

Burgemeester Jamesplein 1, Gouda
Nu geopend tot 17:00 uur. Maandag open van 08:30 tot 17:00 uur.

Zie ook