Melding discriminatie

Regelmatig worden mensen anders behandeld om redenen die er niet toe doen. U wordt bijvoorbeeld uitgescholden door uw buren, omdat u een andere afkomst of huidskleur heeft. U wordt niet serieus genomen vanwege uw handicap, of getreiterd op uw werk vanwege uw homoseksualiteit. Laat het er niet bij zitten en meld discriminatie bij Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding.

Discriminatie kunt u melden bij de Stichting Inclusie en discriminatiebestrijding (Stichting iDb). Dat kan via de website van Stichting IdB of bel gratis naar telefoonnummer (0800) 321 86 86. Op deze website staan verschillende mogelijkheden en informatie over wat er met een melding wordt gedaan.

Stichting iDb is een onafhankelijk organisatie die werkt aan het voorkomen en tegenhouden van discriminatie in uw gemeente. U kunt er terecht voor al uw vragen, kosteloos advies en hulp. Of voor het (anoniem) melden van discriminatie. 

Heeft u het gevoel dat u gediscrimineerd bent door een medewerker van de gemeente? U kunt een klacht indienen via Klacht over de gemeente.