Goudse trouwambtenaar voor 1 dag

Wilt u dat iemand anders uw huwelijk of partnerschap registreert? Dat kan! U kunt dit laten doen door een ambtenaar van de burgerlijke stand van een andere gemeente, een familielid of een vriend(in). Houd wel rekening met de voorwaarden en extra kosten.

Is de persoon die u in gedachte heeft ambtenaar van de burgerlijke stand in een andere gemeente? Dan doet u uiterlijk 2 maanden voor de datum van het huwelijk of de partnerschapsregistratie een schriftelijke aanvraag. Mail het ingevulde aanvraagformulier naar brd@gouda.nl.

Is uw familielid of vriend(in) nog geen ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan maakt de gemeente Gouda deze persoon voor 1 dag een ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarnaast wordt deze persoon beëdigd bij de rechtbank. Dit betekent dat hij of zij een officiële belofte of eed moet afleggen. Uw familielid of (vriend)in hoort op tijd wanneer hij of zij bij de rechtbank moet komen. U kunt dit uiterlijk 4 maanden voor de datum van het huwelijk of de partnerschapsregistratie aanvragen. Mail het ingevulde aanvraagformulier naar brd@gouda.nl.

Een ambtenaar van de burgerlijke stand moet beëdigd worden voordat hij of zij een huwelijk of partnerschap mag registreren. Een ambtenaar van de burgerlijke stand die al beëdigd is bij de juiste rechtbank kost € 177,20. Een ambtenaar van de burgerlijke stand die nog niet beëdigd is bij de rechtbank kost € 236,20