Hulp bij het vinden van werk

De gemeente vindt het belangrijk dat u werk vindt en uw eigen geld verdient. Heeft u hulp nodig bij het vinden van werk? Maak dan hieronder een melding.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

De gemeente nodigt u uit voor een gesprek. Dit heet een poortgesprek. Kijk voor meer informatie over het poortgesprek op de pagina ‘melding hulp bij werk en inkomen‘.

Als u jonger bent dan 27 jaar geldt voor u misschien de scholingsplicht. Dit betekent dat niet het vinden van werk maar het vinden van een passende opleiding het doel is. Of dit voor u zo is hangt af van uw persoonlijke situatie. Bekijk voor meer informatie over de scholingsplicht de pagina ‘hulp bij het vinden van een opleiding’.

Er bestaan verschillende soorten hulp. Hieronder leggen we uit om welke soorten hulp het gaat.

StartPunt

Om uw kansen op een baan te vergroten, biedt gemeente Gouda u een trainingsprogramma aan. Dit programma heet StartPunt en heeft als doel dat u binnenkort zelfstandig aan het werk gaat in een baan die bij u past. Het programma is verplicht voor alle nieuwe uitkeringsgerechtigden die kunnen werken. Het programma duurt 4 weken. Binnen deze periode krijgt u een training van 1 week. Deze training gaat over hoe u kunt solliciteren. De rest van het programma bestaat uit 2 middagen per week onder begeleiding solliciteren. Ook gaat u samen met de accountmanagers bekijken of uw profiel past bij 1 van de openstaande vacatures. Bij het poortgesprek krijgt u een uitnodiging voor deze training. In de uitnodiging vindt u meer informatie over de training, de trainingsdagen en de spelregels.

Bemiddeling door uw werkcoach

Heeft u na het meedoen aan het programma ´StartPunt´ geen werk gevonden? Dan krijgt u een werkcoach van gemeente Gouda. Deze coach maakt samen met u een plan van aanpak en begeleid u naar een baan. U heeft regelmatig contact met de werkcoach en laat zien hoe u solliciteert. Als het nodig is krijgt u hier hulp bij. De werkcoach zal u ook voorstellen op vacatures die worden uitgezet door onze accountmanagers.

Begeleiding door uw werkcoach

Kunt u op dit moment niet meteen aan het werk? Dan moedigt de gemeente u aan om actief te zijn binnen de Goudse samenleving. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina vrijwilligerswerk zoeken.

Heeft u een (blijvende) beperking of ziekte en kunt u werken? Dan richt uw werkcoach zich samen met u op het vinden van werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jobcoaching en begeleiding of aanpassingen op de werkvloer. Er bestaan regelingen en subsidies voor werkgevers zodat u zonder drempels aan de slag kunt in Gouda of in de regio van Gouda. Kijk voor meer informatie over werken met een arbeidsbeperking op de website Goudawijzer.

Krijgt u een uitkering van het UWV en kunt u werken? Dan moet u uw best doen om weer een betaalde baan te vinden. Het is de bedoeling dat u dit zelf doet. Vindt u dit lastig? Dan kan het UWV u verder helpen. Op de website Werk.nl van het UWV vindt u informatie en tips. Elke Goudse inwoner met een uitkering van de gemeente, heeft recht op hulp van de gemeente. U kunt hiervoor via bovenstaande knop een melding maken.

Op de website Goudawijzer hebben we informatie voor u verzameld over het vinden van een baan.

Lukt het niet om het online formulier in te vullen? Bel de gemeente via telefoonnummer 14 0182.