Hulp bij het vinden van werk

De gemeente vindt het belangrijk dat u werk vindt en uw eigen geld verdient. Heeft u hulp nodig bij het vinden van werk? Maak dan hieronder een melding en lees wat u kunt doen.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

De gemeente nodigt u uit voor een gesprek. Dit heet een meldingsgesprek. Kijk voor meer informatie over het meldingsgesprek op de pagina Melding hulp bij werk en inkomen.

Werkcafé Midden-Holland

Iedere dinsdagochtend kunt u van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij het Werkcafé Midden-Holland, in het Huis van de Stad. Het Werkcafé is 1 plek waar u naartoe kunt met al uw vragen over werk, vacatures, scholing, begeleiding en leerwerktrajecten. We helpen u met bijvoorbeeld een competentietest, sollicitatietraining, loopbaangesprekken, opleidingen, inzicht in beroepen of zelfs al met een baan. U kunt zonder afspraak binnenlopen en het is gratis.

Uitzendbureaus

Uitzendbureaus hebben veel vacatures. U kunt zich aanmelden voor een e-mail en/of een appje als er nieuwe vacatures zijn. Staat u eenmaal in het bestand van het uitzendbureau dan kan het uitzendbureau u ook benaderen als ze denken dat u een geschikte kandidaat bent voor vacature. Kijk hiervoor op de website Uitzendbureau.nl

Ja, u krijgt ook hulp bij het vinden van werk als u jonger bent dan 27 jaar. Ga hiervoor naar het Werkcafé. Misschien geldt voor u de scholingsplicht. Dat betekent dat het vinden van een passende opleiding het doel is. Of dit voor u zo is hangt af van uw persoonlijke situatie. Bekijk voor meer informatie over de scholingsplicht de pagina Hulp bij het vinden van een opleiding.

Krijgt u een uitkering van de gemeente Gouda, dan krijgt u een consulent Werk van de gemeente Gouda. U stelt samen met de consulent Werk een plan op, waarin u afspraken maakt en doelen stelt, om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. U spreekt regelmatig af met uw consulent Werk. 

Solliciteren

Het is de bedoeling dat u zelf uw best doet om weer een betaalde baan te vinden. Vind u dit lastig? Uw consulent Werk helpt u hierbij. 

Terugkeren naar werk

Soms is werk nog een stap te ver, omdat u bijvoorbeeld al langere tijd niet hebt gewerkt of omdat u (voor een deel) niet kunt werken. Samen met uw consulent Werk maakt u een plan met afspraken en doelen, zodat u mee kunt doen in de Goudse samenleving. Het kan ook zijn dat u meedoet aan een re-integratietraject. Dat betekent dat u begeleiding krijgt om langzaam weer te beginnen met betaald werken. U kunt bijvoorbeeld een sollicitatietraining krijgen of u kunt vrijwilligerswerk gaan doen. 

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk kan het vinden van betaald werk makkelijker maken. Ook kunt u iets terugdoen voor de samenleving. Het is wel belangrijk dat u voldoende tijd en energie overhoudt voor het zoeken naar betaald werk. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kunt u kijken op de pagina Vrijwilligerswerk zoeken.

Heeft u een (blijvende) beperking of ziekte en kunt u werken? Dan richt uw consulent Werk zich samen met u op het vinden van werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jobcoaching en begeleiding of aanpassingen op de werkvloer. Er bestaan regelingen en subsidies voor werkgevers zodat u zonder drempels aan de slag kunt in Gouda of in de regio van Gouda. Kijk voor meer informatie over werken met een arbeidsbeperking op de website Goudawijzer.

Krijgt u alleen een uitkering van het UWV en kunt u werken? Dan moet u uw best doen om betaald werk te vinden. Het is de bedoeling dat u dit zelf doet. Vindt u dit lastig? Dan kan het UWV u verder helpen. Op de website Werk.nl van het UWV vindt u informatie en tips. Ook kunt u naar het inloopspreekuur van het Werkcafé. Kijk voor meer informatie hierover bij de vraag ‘Welke soorten hulp kan ik krijgen?’. 

Op de website Goudawijzer hebben we informatie voor u verzameld over het vinden van werk.

Om u te helpen bij het vinden van werk organiseert de gemeente verschillende activiteiten. Om dit te kunnen doen, ontvangt de gemeente een vergoeding uit het Europees Sociaal Fonds (ESF+ 2021-2027) van de Europese Unie.

Het Europees Sociaal Fonds is een Europees hulpmiddel om:

  • werkgelegenheid te ondersteunen;
  • mensen aan (beter) werk te helpen;
  • te zorgen voor eerlijkere kansen op werk voor EU-burgers.

Het fonds ondersteunt verbeteringen voor werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid. Het doel is om inwoners te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden die belangrijk zijn als je aan het werk gaat.  

Op de afbeelding ziet u de vlag van de Europese Unie met daarnaast de tekst: Medegefinancierd door de Europese Unie.

Als het u niet lukt om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.