Vergoeding regenton

Inwoners van Gouda kunnen een vergoeding krijgen nadat zij een regenton hebben gekocht. Het water dat in een regenton wordt opgevangen, kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden voor klusjes in en om het huis.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Aanvragen

U kunt 1 of 2 regentonnen met subsidie kopen. De gemeente betaalt per regenton 20% van het totale aankoopbedrag terug, tot maximaal € 30 per ton. U moet dus eerst zelf de regenton kopen. Daarna kunt u subsidie aanvragen.

Als het u niet lukt om het formulier online in te vullen, dan kunt u ons bellen.

In Gouda is de onafhankelijke ‘Regentongroep Water- en Grassenbuurt Gouda’ opgericht. De gemeente is op zoek naar inwoners die het ook leuk vinden om een regentonochtend of –middag voor hun buurt te organiseren. Tijdens een regentonochtend of -middag krijgen inwoners bijvoorbeeld informatie over de verschillende soorten regentonnen die er bestaan.

De gemeente Gouda hoopt dat andere buurten ook mee gaan doen. Tijdens een regentonochtend of -middag brengt de gemeente de regentonnen bij u thuis en haalt deze na afloop weer op. Wilt u ook een regentonochtend of -middag organiseren voor uw buurt? Stuur dan een e-mail naar gemeente@gouda.nl.