Speelautomatenvergunning

Wilt u een kansspelautomaat in uw horecazaak plaatsen en keert deze automaat geld uit? Dan heeft u een vergunning nodig. Voor een behendigheidsapparaat (zoals een flipperkast of een videospel) heeft u geen vergunning nodig.

U mag alleen een kansspelautomaat plaatsen in een horecaonderneming met een hoogdrempelige inrichting zoals een café, restaurant of bar. U mag maximaal 2 automaten plaatsen.

In een laagdrempelige inrichting (bijvoorbeeld een snackbar of kantine) mag u maximaal 2 behendigheidsautomaten plaatsen. Voorbeelden van een behendigheidsautomaat zijn een flipperkast of een videospel. Voor deze automaten heeft u geen vergunning nodig.

De speelautomatenvergunning is persoons- en adresgebonden. Dit betekent dat iemand anders uw vergunning niet mag gebruiken.

Hoeveel u betaalt voor de vergunning hangt af van het aantal automaten en de duur van de vergunning.

Vergunning voor 12 maanden

  • Vergunning voor 1 kansspelautomaat voor 12 maanden: € 56,50.

Vergunning voor meer dan 1 kansspelautomaat voor 12 maanden

De vergunning voor de 1e kansspelautomaat kost: € 56,50. Voor de 2e kansspelautomaat betaalt u € 34,-.

Vergunning voor 4 jaar of langer

  • Wilt u een vergunning voor 1 kansspelautomaat voor 4 jaar of langer? Dan betaalt u € 226,50.

Vergunning voor meer dan 1 kansspelautomaat voor 4 jaar

De vergunning voor de 1e kansspelautomaat kost: € 226,50. Voor de 2e kansspelautomaat betaalt u € 136,-.

Als uw vergunning minder dan 12 maanden loopt, worden de kosten evenredig lager, als uw vergunning langer dan 12 maanden maar korter dan 4 jaar loopt, worden de kosten evenredig hoger. 

Vul het aanvraagformulier in en mail deze naar gemeente@gouda.nl. Liever per post? Bekijk de contactpagina voor onze adresgegevens.