Mart van de Kamp – Regenboog Alliantie

Mart van de Kamp

De Regenboog Alliantie Gouda is dé belangenbehartiger voor Goudse lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Voorzitter Mart van de Kamp is trots op deze organisatie: “Het is een plek voor iedereen.

De Regenboog Alliantie is een follow-up van Gouda Roze Stad in 2018. In dat jaar waren er veel activiteiten en ontstonden er zoveel nieuwe initiatieven, dat we besloten hier 1 plek voor te maken. Wij behartigen de belangen van de LHBTI-gemeenschap. Dat doen we onder andere door mee te praten over acceptatie in allerlei organisaties. We richten ons bijvoorbeeld op scholen en sportclubs. In deze omgevingen is acceptatie heel belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren.

We proberen ook aandachtsacties te hebben. In mei 2021 was er een buitenexpositie bij de Agenietenkapel van transgenderpersonen. We proberen zichtbaar te zijn, ook op sociale media. De Regenboog Alliantie heeft een bestuur, maar geen leden. Gouda is een heel diverse stad. We organiseren activiteiten waar iedereen naartoe mag komen. Ongeacht wie of wat ons benadert proberen we constructieve aanpak te hebben en er voor iedereen te zijn. We staan ervoor dat je in Gouda mag zijn wie je bent.”

Een vrijwilliger tijdens Roze Zaterdag 2018.
Foto: Regenboog Alliantie Gouda