Arie Jan van de Wetering – Buurtverbinders

Arie-Jan van de Wetering

Buurtverbinders versterkt community en verbinding. Arie Jan van de Wetering legt uit hoe het werkt: “Er zijn altijd een paar mensen die hun wijk extra goed kennen. Deze mensen willen we met Buurtverbinders handvatten geven de connectie nóg beter te kunnen maken binnen hun buurt. Op deze manier werken we als Gouwenaren samen en van onderaf, waarmee we direct in de wortels van de wijk zitten.

In september starten we met de eerste groep van maximaal 12 mensen. In deze training worden de Buurtverbinders actief meegenomen in het fenomeen van verbinden en mensen in hun kracht zetten. Afgelopen coronatijd heeft eenzaamheid en depressiviteit doen stijgen. Er zijn veel zorgen om jongeren en kwetsbare ouderen. In de training willen we de focus leggen op hoe we na corona de verbinding weer terug kunnen krijgen en kunnen versterken. Je zou kunnen zeggen dat we de wijk en elkaar weer moeten herontdekken. Hoe zorg je ervoor dat bewoners zich voor elkaar inzetten en méér samenleven? Dit zodat zowel jong als ouder elkaar beter weet te vinden. Hiervoor is het wel zo handig dat de Buurtverbinder de wijk en de mensen kent, zodat we echt die volgende stap kunnen maken.

Buurtverbinders is een traject vanuit Gouda Bruist. Ik vind het spannend om dit traject te starten. We hebben het nog nooit gedaan, dus het is altijd afwachten hoe het verloopt. Ik ben er in ieder geval super enthousiast over en denk dat dit veel mensen gaat helpen!”