Terug naar het overzicht

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

Afbeelding van de Winterdijktunnel in Gouda. De tunnel is voorzien van een graffiti kunstwerk.

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door 4 scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van 2 graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was vandaag op 12 juni bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Graffiti kunst in de tunnel

Een vers geverfde of opnieuw getegelde tunnel wordt al snel beklad. Zo ontstond het idee van een graffiti kunstwerk in de tunnel. Het project is door de gemeente gepresenteerd op de Scholierenmarkt van Realstars. Scholieren van het Driestar College konden zich aanmelden voor het maken van het kunstwerk. Zo hebben de 4 scholieren Laurent, Willemijn, Anne en Alicja onder leiding van graffiti-artiesten Ruud en Roeland van Kooger Kunst het kunstwerk ontworpen en aangebracht.

Samenwerking

Ook ‘Samen voor Goud’ en Driestar College hadden een rol in het project. Zij enthousiasmeren scholieren van het Driestar College om zich in te zetten voor de maatschappij. De scholieren zetten zich onder de naam ‘Realstars’ met Samen voor Goud zo’n 80 uur in voor maatschappelijke projecten in en rond Gouda. Daarnaast begeleiden zij scholieren in deze maatschappelijke projecten.

Foto: Astrid den Haan