Terug naar het overzicht

Voormalig kaaspakhuis De Blaauwe Haan herontwikkeld naar woningbouw

Op de foto ziet u wethouder Rogier Tetteroo, Abdel Salemi van Sens real estate en enkele medewerkers van de gemeente en Sens real estate. Rogier Tetteroo overhandigt een bos bloemen aan Abdel Salemi.

Ontwikkelaar SENS real estate is van plan het voormalig kaaspakhuis De Blaauwe Haan aan de Kattensingel te herontwikkelen naar een nieuw woongebied. Om dit mogelijk te maken ondertekenden de gemeente en de ontwikkelaar hiervoor vandaag een overeenkomst. Daarin staan afspraken over de ontwikkeling.

Op de locatie van het voormalig kaaspakhuis De Blaauwe Haan aan de Kattensingel 61 – 69 en Kattensingel 47, is de bouw van 59 woningen beoogd. Het betreft een woningbouwontwikkeling aan de rand van het historische centrum van Gouda. Het oude kaaspakhuis met bedrijfsbestemming staat al enige tijd leeg. De opslag- en kantoorruimten worden gesloopt om op deze plek een appartementengebouw en parkwoningen rondom een nieuw aan te leggen park te bouwen. Het gaat om 24 grote huurwoningen in het appartementengebouw langs de Kattensingel en 35 royale parkwoningen in het koopsegment op het achtergelegen terrein. Het hart van het plangebied wordt ingericht met een publiek toegankelijk park dat de Kattensingel met het Van Bergen IJzendoornpark verbindt. De verwachting is dat de ontwikkelaar in het tweede kwartaal 2022 start met de bouw.

Wethouder Bouwen en Wonen Rogier Tetteroo is blij met de geplande woningbouw: “Het is een prachtige en zeer gewilde locatie nabij het centrum, het station en aangrenzend het Van Bergen IJzendoornpark. In het nieuw aan te leggen park worden wadi’s aangelegd. Deze waterbergplaatsen lopen in geval van ((extreme) regenval) vol. Hierdoor neemt het risico op hittestress en wateroverlast af ten opzichte van de huidige situatie. Het bouwplan sluit bovendien aan op onze wens meer woningen te bouwen en zorgt verder voor minder vrachtverkeer op de Kattensingel, wanneer het bedrijventerrein verandert naar woningbouw.

Foto: Astrid den Haan