Terug naar het overzicht

Sluiting woning aan het Zoutmanplein

op de afbeelding ziet u een hangslot en een ketting

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft op maandag 11 maart een woning aan het Zoutmanplein voor 6 maanden laten sluiten vanwege overtredingen van de Opiumwet. Mozaiek Wonen, verhuurder van het pand, is op de hoogte gesteld. De woning is door de gemeentelijke toezichthouders verzegeld.

Voorkomen van crimineel gedrag

De handel in verdovende middelen wordt in Nederland doorgaans aangestuurd door criminele organisaties die onder andere ook gebruik maken van woonhuizen midden in woonwijken. Deze activiteiten gaan gepaard met geweld, ripdeals en overvallen. Hiermee wordt niet alleen de openbare orde en veiligheid aangetast maar ook de woon- en leefklimaat in de buurt. Daarnaast leidt het gebruik van drugs niet alleen tot  gezondheidsrisico’s maar ook tot hoge kosten voor de maatschappij doordat drugsgebruikers zich veelvuldig schuldig maken aan diefstallen en inbraken. Hierdoor is veel onrust in de wijk en een gevoel van onveiligheid.

Burgemeester Verhoeve: “Als gemeente treden we hard op tegen drugshandel. Door de sluiting van dit pand zorgen we ervoor dat het niet meer als drugshuis gebruikt kan worden en criminelen er niet meer heen komen om zaken te doen.”

Meld drugsoverlast

Omwonenden kunnen ons helpen bij het aanpakken van drugscriminaliteit. Ervaart u drugsoverlast en/of denkt u dat er ergens een drugsgerelateerde handelingen plaatsvinden? Bel dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook het formulier op de pagina Melding vermoeden ondermijnende criminaliteit invullen. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.