Terug naar het overzicht

Meld het als u een lachgasfles vindt

Op de foto staan een aantal lachgasflessen.

Sinds het lachgasverbod inging op 1 januari 2023, belanden lachgasflessen regelmatig op straat of bij het restafval. Dat is zeer onwenselijk, want het gebruik van lachgas is illegaal. De gemeente werkt dan ook hard aan het tegengaan van de dumpingen. Tegelijk doet de gemeente de oproep aan bewoners om het te melden wanneer zij een lachgasfles vinden.

Op de afbeelding ziet u hoe een lachgasfles eruit ziet. Als u een lachgasfles tegenkomt op straat:

  • Maak dan alstublieft een melding via de pagina Melding openbaar gebied. Dan ruimen wij deze zo snel mogelijk op. U kunt ook een melding maken via de Slim Melden-app.
  • Of neem telefonisch contact op met de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).

Gooi de lachgasfles niet in een afvalcontainer!

De lachgasflessen mogen nooit in een afvalcontainer worden gegooid. De flessen kunnen namelijk ontploffen in de vuilniswagen en brand veroorzaken. Lachgasflessen kunnen gratis worden ingeleverd bij de milieustraat aan de Goudkade 25.

Gemeente pakt problemen aan

Het opruimen van de lachgasflessen kost de gemeente veel tijd en geld. Ook vormen de gedumpte lachgasflessen een gevaar voor de omgeving. Daarom heeft de gemeente veel aandacht voor het vinden van een oplossing én het aanpakken van de dumpingen. Helaas worden er nog te veel lachgasflessen gevonden in de openbare ruimte. Daarom roept de gemeente inwoners op om dit te melden.

Lachgasflessen zijn illegaal

Het gebruik van lachgas is illegaal en zeer schadelijk voor de gezondheid. Ook bij het stevig vasthouden van een lachgasfles kunt u wonden krijgen. Meld het daarom direct bij de gemeente als u een lachgasfles vindt en ga er niet zelf mee op pad. Na het doen van een melding, mag u de lachgasfles wel tijdelijk veiligstellen, uit de buurt van speeltuinen en uit het zicht van kinderen.