Terug naar het overzicht

Lid voor de straatnaamcommissie gezocht

Vindt u het leuk om mee te denken over de naamgeving van straten en openbare ruimte in uw eigen stad? Laat deze bijzondere kans dan niet voorbijgaan en solliciteer naar de functie van lid van de straatnaamcommissie. Het gaat om een vrijwilligersfunctie.

De adviescommissie voor naamgeving openbare ruimte adviseert het college over de naamgeving van bestaande en nieuwe straatnamen en de openbare ruimte in Gouda. Iedereen mag een naamvoorstel bij de gemeente indienen. Bij het kiezen uit de namen, worden bij voorkeur namen gekozen die een (historische) relatie met Gouda hebben. Leden worden door het college benoemd voor een periode van minimaal 4 jaar en maximaal 8 jaar.

Wat gaat u doen?

Als commissielid bereid u uzelf op de stukken voor en neemt u actief deel aan de vergadering. Jaarlijks wordt 2 à 3 keer vergaderd, afhankelijk van de aanvragen die binnenkomen. De vergaderingen zijn meestal aan het begin van de avond en duren ongeveer 2 uur. De voorgedragen namen en ingekomen stukken worden besproken. Als commissielid adviseert u de secretaris over hoe de beantwoording vorm moet krijgen. Bij verzoeken om naamgeving maakt de commissie een keuze uit de beschikbare namenlijst. De secretaris maakt daarna een voorstel van deze namen voor het college.

Meer weten over de functie of meteen solliciteren? Kijk op de website van Werken voor Gouda.

Foto: Astrid den Haan