Terug naar het overzicht

Inzameldagen en openingstijden milieustraten rondom feestdagen

Dit is een oud nieuwsbericht.
Afvalinzameling Cyclus

Tijdens de feestdagen in december en januari zijn er wijzigingen in de inzameling van huishoudelijk afval en de openingstijden van de milieustraten.

Inhaaldagen

Op feestdagen zamelt Cyclus geen huishoudelijk afval in. Voor maandag 25 december, dinsdag 26 december 2023 en maandag 1 januari 2024 geldt een inhaaldag. Dit kan een andere dag zijn dan u gewend bent. In de digitale afvalkalender ziet u precies op welke (inhaal)dagen wij het huishoudelijk afval komen inzamelen. Het kan zijn dat Cyclus op dagen langskomt die u niet gewend bent. Bekijk daarom de data in de afvalkalender op de website van Cyclus of in de Cyclus afval-app. Inloggen kan met uw postcode en huisnummer.

Openingstijden milieustraten

De milieustraten in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard (Bergambacht) en Waddinxveen zijn op maandag 25 december, dinsdag 26 december én maandag 1 januari gesloten.

Extra openingstijden Grondstoffenplein Waddinxveen

Het grondstoffenplein in Waddinxveen is extra open op woensdag 27 december en dinsdag 2 januari van 09.00 tot 16.30 uur.

Voor de openingstijden van de milieustraten in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater en Zuidplas verwijzen we u naar de website van de gemeente.  

Afsluiting verzamelcontainers

Rondom de jaarwisseling sluiten wij in een aantal gemeenten verschillende verzamelcontainers voor papier, PMD en textiel af. Dit doen we vanwege de veiligheid en om schade te voorkomen. De afsluiting duurt van 29 december tot en met 2 januari. De sluitingsperiode kan per gemeente verschillend zijn. We willen u vragen om in die periode uw afval thuis te bewaren.

Afvalkalender 2024

De afvalkalender voor 2024 is sinds 14 december online beschikbaar. Kijk op de pagina Afvalkalender op de website van Cyclus en log in met uw postcode en huisnummer of download de Cyclus afval-app.

Gele afvalzakken binnenstad Gouda

Voor bewoners in de binnenstad: bestel tijdig uw gele afvalzakken. In de periode van 21 december 2023 tot en met 2 januari 2024 worden er vanwege de feestdagen geen zakken uitgeleverd. U kunt uiteraard wel uw gele zakken kopen aan de balie van het Huis van de Stad.