Terug naar de vorige pagina

Gerard van Nieuwpoort

Ereburger sinds 17 april 2024

Gerard van Nieuwpoort heeft als ondernemer en betrokken bestuurder aandacht voor de gezamenlijke belangen van Goudse ondernemers. Hij is voorzitter van de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda,  vicevoorzitter van Gouda Onderneemt en penningmeester bij het Ondernemers Fonds Gouda. Hij weet mensen te verbinden en te motiveren om samen vooruit te komen. 

Hij ondersteunt activiteiten en projecten die goed zijn voor de Goudse gemeenschap. Met zijn hulp worden deze activiteiten en projecten een succes. Hij is onder andere betrokken bij de Goudse IJsbaan, Gouda Beach Experience, Broederschap Sint-Jan, Catharina Gilde, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Museum Gouda en Gouda750.

Hij speelde een zeer belangrijke rol bij het Gouda750-project ‘Goudse Iconen’. Het kunstproject met 50 uniek beschilderde beelden van kaasmeisjes werd 1 van de meest spraakmakende en zichtbare projecten van Gouda750.

Waar bent u het meest trots op?

Ik ben er het meest trots op dat het gelukt is om een crematorium voor Gouda te bouwen. Door de aula en het crematorium van elkaar te scheiden door een mooie bomenlaan, is respect getoond voor Gouwenaars die niet open staan voor cremeren. Daarnaast ben ik trots dat het mij gegund is om de toenmalige koningin Beatrix toe te spreken nadat het gerestaureerde stadhuis in gebruik was genomen. Ook ben ik dagelijks nog trots op de bloeiende bermen die ontstaan zijn na wijziging van het maaibeleid.

Wat is uw wens voor Gouda?

Mijn wens is dat bij besluitvorming geluisterd wordt naar argumenten die ingebracht worden en niet alleen het eigen gelijk verkondigd wordt, zodat men vergeet te luisteren naar elkaar en naar de bewoners van Gouda.