Overstortput Houtmansgracht / Paradijs

De kruising Houtmansgracht / Paradijs krijgt een nieuwe, grotere overstortput. Een overstortput zorgt ervoor dat bij hevige of langdurige regenval het teveel aan rioolwater weg kan. Zo voorkomen we wateroverlast.

Paradijs krijgt in het oostelijk deel een nieuw stuk riolering dat meer water kan afvoeren. Met de nieuwe riolering onder de kruising en in Paradijs en de nieuwe overstort onder de beplanting naast de singel, kan water in de binnenstad makkelijker weg. In dit geval naar de Blekersingelgracht.

Nu loost de riolering nog veel water op de grachten en sloten in de binnenstad. Als water alleen op de singelgracht rondom de binnenstad wordt geloosd, scheelt dat veel watertoevoer in het centrum. Deze aanpassing helpt het waterpeil in de binnenstad te verlagen.

Waar is het?

De kruising Houtmansgracht / Paradijs en het oostelijk deel van Paradijs.

Wat zijn de werkzaamheden?

We vervangen het riool vanaf het oostelijk deel Paradijs tot en met de kruising Paradijs / Houtmansgracht en bouwen een nieuwe overstortput onder de beplanting aan de Houtmansgracht.

De riolering ligt onder het wegdek. De overstortput komt onder de beplanting naast de singel. Het betekent dat de straat en de kruising tijdens de uitvoering zijn opengebroken. Verkeer wordt omgeleid. Dit geeft de gemeente aan met gele omleidingsborden.

Wat is de laatste stand van zaken?

De gemeente heeft onderzoeken uitgevoerd in de grond. Er is een plan gemaakt voor de uitvoering van het werk.

Wat is de planning?

Er zijn voorbereidende werkzaamheden vlakbij de kruising van 1 tot en met 25 juli. Het werk zelf wordt uitgevoerd vanaf 25 augustus 5.00 uur tot en met 27 augustus 12.00 uur. Op deze dagen wordt ook ’s nachts gewerkt. Vanaf 27 augustus tot en met 19 september wordt overdag gewerkt.

Deze planning kan veranderen. Misschien is er meer tijd nodig, bijvoorbeeld vanwege het weer.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.