Opknappen Kleiwegbrug en St. Remeijnsbrug

De Kleiwegbrug en de St. Remeijnsbrug krijgen een nieuwe elektrische installatie. De Kleiwegbrug is eerder opgeknapt met onder andere een nieuw wegdek. De elektrische installaties worden vervangen omdat ze te oud zijn. Het vervangen gebeurt in december 2023 en in de 1e helft van 2024.

Waar is het?

De Kleiwegbrug ligt tussen het Kleiwegplein en de binnenstad. De St. Remeijnsbrug ligt tussen de Lage Gouwe en het Pottersplein.

Wat zijn de werkzaamheden?

De elektrische installaties om de bruggen te bedienen zijn oud. De gemeente laat ze vervangen.

Wat is de laatste stand van zaken?

De vervanging van de elektrische installaties zou voor de start van het vaarseizoen 2023 gebeuren. Helaas lukte dit niet omdat er problemen waren met de levering van sommige materialen. In overleg met de aannemer kon de vervanging van de installaties bij de Kleiwegbrug en St. Remeijnsbrug in december 2023 en in de 1e helft van 2024 starten.

De elektrische installatie van de Kleiwegbrug wordt op dit moment vervangen. Het werk duurt tot en met 25 april 2024. De elektrische installatie van de St. Remeijnsbrug wordt op dit moment ook vervangen. Het werk duurt tot en met 25 april 2024.

In de periode waaraan aan de brug wordt gewerkt, is er geen brugbediening en kan de brug niet open voor vaarverkeer. Voor het overig verkeer is er beperkt overlast als de nieuwe installatie getest moet worden. Bij het testen is de brug tijdelijk afgesloten.

De elektrische installatie van de St.Remijnsbrug wordt op maandag 22 april getest. De gemeente controleert de werking van de slagbomen en het hijsen van de brug. De brug is meerdere keren ongeveer 15 minuten niet toegankelijk voor al het verkeer. Het testen duurt ongeveer de hele dag.

Op donderdag 25 april wordt er bij de Kleiwegbrug en bij de St.Remeijnsbrug een laatste test uitgevoerd, voordat de bruggen weer te gebruiken zijn. De brug is meerdere keren ongeveer 15 minuten niet toegankelijk voor al het verkeer. Deze testen duren 2 à 3 uur per brug. Houd er rekening mee dat er overlast is voor het verkeer.

Tijdens het werk zelf zijn er geen afsluitingen voor landverkeer.

Hoe kan ik meedenken?

De gemeente voert het werk uit en informeert u via deze pagina over de werkzaamheden. Voordat het werk begint, plaatst de gemeente borden over de afsluiting en omleidingsroutes. Direct aanwonenden hebben een brief met informatie gekregen, en in de gemeenterubriek van de krant zijn aankondigingen geplaatst.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Neem contact op met 14 0182 of per e-mail gemeente@gouda.nl als u vragen of opmerkingen hebt over dit project.