Ophoging Van Bergen IJzendoornpark

Het Van Bergen IJzendoornpark ligt erg laag. Hierdoor staan de paden, het grasveld en de planten vaak onder water. De paden zijn na regenval vaak niet te gebruiken. Ook kan in natte periodes het gras niet worden gemaaid. Daarnaast ligt ook de Van Beverninghlaan te laag. Het park en de Van Beverninghlaan moeten daarom opgehoogd worden.

Het Van Bergen IJzendoornpark is een monumentaal park met veel monumentale bomen. Een aantal van deze bomen is er slecht aan toe. De geschiedenis van het park is belangrijk en dit willen wij respecteren. Daarom houden we goed rekening met de beste manier van opknappen. Wat kan er blijven staan en wat kan beter vervangen worden? Een bedrijf dat veel weet van historische parken maakt hier een plan voor.

Waar is het?

Het park ligt aan de zuidkant van het station. Het projectgebied grenst aan de Van Beverninghlaan, de weg Van Bergen IJzendoornpark, de Nieuwe Gouwe Oostzijde en het Stationsplein. 

Wat zijn de werkzaamheden?

Het park en de Van Beverninghlaan moeten worden opgehoogd en opgeknapt.      

Wat is de laatste stand van zaken?

Op dit moment is het ontwerpbureau SB4 bureauonderzoek aan het doen: wat is de geschiedenis van het park, hoe is het toen ontworpen en waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt? Met deze informatie gaan ze aan de slag met het ontwerp.

Hoe kan ik meedenken?

Er worden in de 1e helft van 2024 bijeenkomsten gehouden waarbij informatie over de plannen voor het park wordt gedeeld. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen meedenken over het ontwerp voor het park.

Wat is de planning?

Voor de zomer 2024 is het ontwerp klaar. Daarna kiest de gemeente een aannemer om het werk te doen.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.