Ophoging Middenmolenlaan

De Middenmolenlaan is tussen nummer 169 en 274 verzakt door de slechte bodem. Daardoor is er bij heftige regenval wateroverlast. De gemeente gaat deze weg daarom ophogen.

Als wij een straat ophogen, kijken we altijd of we de indeling van de straat kunnen verbeteren. In het Verkeerscirculatieplan (VCP) van 2021 is besloten dat de Middenmolenlaan een weg wordt met als maximale snelheid 30 kilometer per uur. Hier passen we de rest van de straat op aan.

Waar is het?

Het projectgebied loopt van Middenmolenlaan nummer 169 tot en met 274. Dit is van de kruising met de Poldermolendreef tot de kruising met de Voorwillenseweg. Onderstaande afbeelding laat het projectgebied zien:  

Kaartje van de Middenmolenlaan. De Middenmolenlaan is tot de kruisingen met de Poldermolendreef en de Voowillenseweg omcirkelt. Op de kaart staan ook de zijstraten die naar dit gebied lopen aangegeven, namelijk Getijmolenerg, Moleneind en Middenmolenplein.

Wat zijn de werkzaamheden?

We hogen de straat op en de toegestane snelheid verandert naar 30 kilometer per uur. Ook vervangen we de afvoer van het regenwater.  

Wat is de laatste stand van zaken?

De gemeente is op dit moment nog bezig met de voorbereiding. Dit houdt in dat we het projectgebied bekijken, in gesprek gaan met bewoners en enkele onderzoeken laten uitvoeren. We doen bijvoorbeeld onderzoek naar de kwaliteit van de bodem en de bomen.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.