Ophoging Anna van Hensbeeksingel

De Anna van Hensbeeksingel is toe aan onderhoud. De straat wordt opgehoogd. Dit doet de gemeente om er voor te zorgen dat er geen wateroverlast komt. Als we de straten niet op tijd ophogen, is de kans op wateroverlast groot, vooral als het heel erg regent. De gemeente maakt ook een nieuwe regenwaterafvoer, omdat de oude afvoer niet genoeg water kan afvoeren. Het nieuwe afvoersysteem is geschikt om de gevolgen van klimaatverandering aan te kunnen.

Waar is het?

De werkzaamheden zijn in de gehele Anna van Hensbeeksingel. We voeren de werkzaamheden in fases uit. Dit doen we om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk overlast is en alle woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Op onderstaande afbeelding staat het gebied waar de werkzaamheden zijn.

Projectgebied Anna van Hensbeeksingel.

Wat zijn de werkzaamheden?

We hogen de straten in de Anna van Hensbeeksingel tot 60 centimeter op. Ook leggen we een nieuw regenwaterafvoersysteem aan.

Wat is de laatste stand van zaken?

Op dit moment bereidt de gemeente de ophoging van de Anna van Hensbeeksingel voor. We voeren onder andere verschillende onderzoeken uit. Hierbij moet u denken aan inmeting van de hoogte van de straat zoals die nu is en onderzoek naar planten, bloemen en dieren. Ook meten we door een steekproef de dorpels van woningen in. Dit doen wij om de straat zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de woningen.

Zodra we alle vooronderzoeken gedaan hebben, maken we een ontwerp van de ophoging en herinrichting. Het is de bedoeling dat de gemeente begin 2024 begint met een 1e ontwerp.

Wat is de planning?

De werkzaamheden staan gepland voor midden 2025. Hoe lang de werkzaamheden duren en de verschillende fases van de werkzaamheden bepalen we nog.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.