Ophoging Ouwe Gouwe Zuid

Het zuidelijk deel van de buurt Ouwe Gouwe is toe aan onderhoud. De straat wordt tot 40 centimeter opgehoogd. Dit doet de gemeente om wateroverlast te voorkomen. Als de straten niet op tijd worden opgehoogd, is de kans op wateroverlast groot. Vooral bij hevige regenval. De gemeente legt ook een nieuwe hemelwaterafvoer aan, omdat de oude afvoer niet genoeg water kan afvoeren. Het nieuwe afvoersysteem is geschikt om de gevolgen van klimaatverandering aan te kunnen.

Waar is het?

De werkzaamheden zijn in het gebied tussen de Thorbeckelaan, Bodegraafsestraatweg, Graaf Florisweg, Jozefhof, Savelberghof, Jan van Beaumontstraat, Willem de Zwijgersingel en het Thorbeckeveld. Dit kaartje laat het gebied van de werkzaamheden zien.

Kaart van het gebied van de werkzaamheden rioolvervanging Ouwe Gouwe Zuid.

Wat zijn de werkzaamheden?

De straten in de buurt Ouwe Gouwe Zuid worden tot 40 centimeter opgehoogd. Ook legt de gemeente een nieuw hemelwaterafvoersysteem aan. Eerder heeft de gemeente het vuilwaterriool hersteld. Dit is gedaan omdat het op een aantal plaatsen was beschadigd.

Wat is de laatste stand van zaken?

We hebben een website gemaakt waarop u onze ontwerpen kunt zien. Als u de website Ouwegouwezuid.nl bekijkt, ziet u hoe de buurt er straks in de nieuwe situatie uit ziet. Op dit moment staat het definitieve ontwerp op de website.

De volgende stap is het opstellen van de contractstukken en het opzetten van een aanbesteding. Het is de bedoeling dat de gemeente eind dit jaar een contract met een aannemer heeft afgesloten.

Wat is de planning?

De werkzaamheden starten in het 2e kwartaal van 2023. Doorlooptijden en de verschillende fases van de werkzaamheden worden nog bepaald.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.