Groener maken bedrijventerrein Gouwespoor

Hele hoge temperaturen op een zomerse dag, veel wegen en gebouwen en weinig groen. De Goudse bedrijventerreinen zijn nog niet ingericht op het veranderende klimaat. Samen met ondernemers maakt gemeente Gouda bedrijventerreinen in Gouda duurzaam en geschikt om de gevolgen van klimaatverandering aan te kunnen.

Een groen bedrijventerrein is een gezonde en productieve omgeving voor werknemers. Planten en bomen verkoelen, vangen water op en zuiveren de lucht. Dit is belangrijk, omdat we steeds vaker te maken krijgen met stortbuien en hittegolven. Een groen bedrijventerrein kan bovendien schade aan panden beperken of zelfs voorkomen.

Waar is het?

Gouwespoor is het 1e bedrijventerrein dat de gemeente samen met eigenaren en ondernemers gaat aanpakken. We gaan in 2024 aan de slag met de straten rondom de Meridiaan en de Keerkring.  Andere bedrijventerreinen volgen later.

Een kaart van bedrijventerrein Gouwespoor.

Een kaart van bedrijventerrein Gouwespoor.

Wat zijn de werkzaamheden?

De gemeente gaat het openbaar terrein van Gouwespoor groener maken en kijkt samen met de ondernemers naar het groener maken van de grens van het gebied. Daarnaast vragen we ondernemers na te denken over de mogelijkheden om hun eigen terrein groener te maken. De gemeente helpt ondernemers met het aanvragen van subsidie voor het groener maken.

Wat is de laatste stand van zaken?

De gemeente werkt op dit moment samen met de ondernemers van Gouwespoor aan een schetsontwerp.

Hoe kan ik meedenken?

We organiseren op 27 februari een inloopbijeenkomst voor betrokken ondernemers en eigenaren van Gouwespoor. Deze bijeenkomst is bij Abram Makelaardij, Zuidelijk Halfrond 1, Gouda. We presenteren ons schetsontwerp en gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden op uw terrein. Daarnaast leggen we uit wat u kunt doen en welke subsidies er zijn. 

Wat is de planning?

De planning volgt nadat het ontwerp akkoord is.

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.