Hulp voor jongeren met psychische problemen

De behandeling van psychische problemen of psychiatrische klachten bij kinderen en jongeren tot 18 jaar vindt plaats binnen de Jeugd-GGZ. De gemeente biedt zowel basis-GGZ als specialistische GGZ aan. Heeft uw kind psychische hulp nodig en is hij/zij niet doorverwezen door de huisarts? Dan kunt u via onderstaande knop een melding maken .

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

De huisarts en de praktijkondersteuner zijn eerste contactpersoon. Zij bieden hulp bij lichte psychische klachten.

De huisarts kan een kind of jongere dan doorverwijzen naar specialisten en organisaties binnen de Jeugd-GGZ. Bij lichte problemen is dat naar de basis-GGZ. Bij voorkeur leveren hulpverleners van het sociaal team deze basis-GGZ. U kunt ook zelf contact opnemen met het sociaal team. Bij ernstige en ingewikkelde psychische problemen verwijst de huisarts door naar de gespecialiseerde GGZ.

Een huisarts, een jeugdarts of een medisch specialist kan uw kind ook direct doorverwijzen naar de juiste jeugdhulp. Met deze verwijzing neemt u zelf contact op met de jeugdhulpaanbieder waarnaar u verwezen bent. Het is wel belangrijk dat deze organisatie een contract heeft met de gemeente Gouda. Op de website Zorgkeuze Midden-Holland kunt u dit zien. Bent u verwezen naar een aanbieder zonder contract dan is dat een uitzondering. Neem in dat geval contact met ons op via telefoonnummer 14 0182 of stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl.