Wmo-pas voor korting op GroeneHartHopper

Bent u slecht ter been of heeft u een andere lichamelijke beperking en kunt u daardoor geen gebruik van het standaard openbaar vervoer of de fiets? Dan heeft u misschien recht op de Wmo-vervoerspas. Maak een melding via onderstaande knoppen.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

Nadat de gemeente uw melding heeft ontvangen, neemt een Wmo-consulent contact met u op om een afspraak met u te maken voor een gesprek. Kijk voor meer informatie op de pagina Melding zorgvraag.

Met deze pas kunt u met korting reizen met de GroeneHartHopper. De GroeneHartHopper haalt u thuis op en zet u af waar u wilt. U reist samen met andere reizigers. Bekijk de tarieven.

U kunt gebruik maken van de GroeneHartHopper op werkdagen van 6.00 tot 1.00 uur en in het weekeinde van 7.00 tot 1.00 uur. Het is belangrijk dat u de ritten minimaal 2 uur van tevoren reserveert. Bel hiervoor telefoonnummer 0900 – 998 87 78 of reserveer online via de website van de GroeneHartHopper.

De GroeneHartHopper biedt vervoer in de regio. U kunt met de GroeneHartHopper 5 zones met korting via uw Wmo-vervoerspas reizen. Dat is ongeveer 25 kilometer van Gouda. Wilt u verder reizen? Dan kunt u een Valyspas aanvragen.

Een sociaal begeleider mag 10 retourritten met u mee. U moet dit wel bij de boeking bekend maken. Een medisch begeleider mag altijd gratis met u mee. Andere inwoners kunnen altijd meerijden met de GroeneHartHopper, maar alleen tegen het tarief OV-reizigers.

Als u niet zonder medische begeleiding kunt reizen, kunt u dit melden via bovenstaande knoppen. Als de gemeente besluit dat een medisch begeleider met u mee mag reizen, laten we dit aan de GroeneHartHopper weten. U kunt dan alleen met een begeleider reizen. 

De gemeente kan besluiten dat een medisch begeleider met u mee mag reizen als u bijvoorbeeld

  • medische zorg nodig heeft tijdens uw reis. Denk hierbij aan het geven van medicatie of het bedienen van medische apparaten.
  • gedragsproblemen heeft of angstig bent en dit minder is als u met een begeleider reist.
  • hulp nodig heeft met eenvoudige verzorgende handelingen, omdat u bijvoorbeeld een beperking aan uw hand heeft.
  • niet zelfstandig de afstand van de voordeur tot de centrale hal kunt afleggen.

Ja, dat kan. U krijgt dan alleen geen korting, maar betaalt het tarief OV-reizigers.

Met de Voor Elkaar Pas kunnen inwoners met een Wmo-vervoerspas gratis en onbeperkt reizen in alle Arriva-bussen in de regio Zuid-Holland Noord. Meer informatie vindt u op de website GoudaWijzer.

Heeft u een vraag over de Wmo-pas? Bel dan tussen 8.00 uur en 17.00 uur naar telefoonnummer 14 0182 of stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl. U kunt ook langskomen in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 14 0182.