Ondertekening preventieakkoord

Er is niets belangrijker dan een goede gezondheid.  Zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid bepaalt hoe we ons voelen of we ons dagelijks leven kunnen leiden. We kunnen zelf veel doen om gezond en fit te leven. Maar ook organisaties, ondernemers en vereniging kunnen veel doen om gezond gedrag aan te moedigen.

Daarom heeft Gouda een Gouds Preventieakkoord. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben het preventieakkoord samen met SPORT.GOUDA en de gemeente gemaakt.

Op dit moment ondersteunen al meer dan 60 organisaties het Gouds Preventieakkoord. Daarmee willen zij stappen zetten naar een gezonder Gouda. Wilt u ook meedoen? Onderteken dan namens uw organisatie het Preventieakkoord op de website van SPORT●GOUDA.

Het Gouds Preventieakkoord is een plan waar doelen en acties in staan om inwoners van Gouda aan te moedigen om bezig te zijn met gezondheid. Er staan hele verschillende acties in het Gouds Preventieakkoord die te maken hebben met de onderwerpen

  • bewegen/voeding,
  • een gezonde leefomgeving,
  • verslaving,
  • armoede/schulden,
  • meedoen in de samenleving.

Met dit preventieakkoord willen we als stad dat iedere inwoner van Gouda de kans heeft op een betere gezondheid en een gezonde omgeving. Met elkaar moedigen we inwoners aan om iets gezonder te leven. Het Gouds Preventieakkoord sluit aan bij het Nationaal Preventieakkoord. Het Nationaal Preventieakkoord richt zich op de onderwerpen roken, overgewicht en (te veel) alcoholgebruik. Het doel is dat Nederlanders in 2040 minder roken, minder overgewicht hebben en minder alcohol drinken.

Heeft u na het lezen nog vragen, suggesties of inzichten die u wilt delen? Kijk dan op de website van SPORT●GOUDA.