Hulp bij het huishouden

Heeft u moeite met het schoonhouden van uw huis, dan kan hulp bij het huishouden een oplossing zijn. Een oplossing kan zijn dat u zelf een particuliere hulp inschakelt. Of dat u hulp krijgt van familie of kennissen. Lees ook de tips voor hulp bij het huishouden. Als dat geen oplossing biedt, heeft u misschien recht op hulp bij het huishouden via de gemeente.

Meld uw zorgvraag voor huishoudelijke via onderstaande knoppen.

DigiD Logo

Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

Nadat u melding gemaakt heeft, gaat deze eerst naar een toegangsmedewerker. Deze bekijkt of uw melding spoed heeft en welk team u het beste kan helpen. Het kan zijn dat we u nog bellen voor meer informatie. Hierna sturen we uw melding door naar de afdeling die u gaat helpen.

Een Wmo-consulent neemt contact met u op om een afspraak met u te maken voor een gesprek. Kijk voor meer informatie op de pagina Melding zorgvraag.

Het gaat om taken zoals schoonmaken, stofzuigen, opruimen en de was doen.

U kunt hulp bij het huishouden krijgen in natura. Dan krijgt u de hulp van 1 van de aanbieders met wie de gemeente een contract heeft. Of u krijgt hulp in de vorm van een Persoonsgebonden budget. Dan kiest u zelf de aanbieder waarvan u hulp bij het huishouden krijgt.

Heeft u een vraag over hulp bij het huishouden? Bel dan tussen 8.30 uur en 17.00 uur naar telefoonnummer 14 0182 of stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl. U kunt ook langskomen in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 14 0182.