Beschut en beschermd wonen

Hebt u moeite om zelfstandig thuis te wonen? Hebt u meer zorg en ondersteuning nodig? Dan kan een beschermde woonomgeving voor u een oplossing zijn. We noemen dit beschut of beschermd wonen. 

DigiD Logo

Inwoner van Gouda? Log in met DigiD en uw persoonsgegevens zijn al ingevuld. Lees meer over DigiD.

Melding maken

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Melding maken

Bij beschut wonen woont u zelfstandig. In de buurt wonen mensen die net als u ondersteuning nodig hebben. Er zijn begeleiders met wie u op vaste momenten contact heeft en aan wie u ondersteuning kunt vragen. 

Beschermd wonen is een woonvorm voor als u niet zelfstandig kunt wonen. Bij beschermd wonen woont u in een veilige en beschermde woonomgeving waar u dag en nacht ondersteuning kunt krijgen. Op een beschermd wonen-locatie is toezicht en begeleiding aanwezig.

Om beschut of beschermd wonen aan te vragen, kunt u een melding maken via bovenstaande knoppen. 

Nadat u melding gemaakt heeft, gaat deze eerst naar een toegangsmedewerker. Deze bekijkt of uw melding spoed heeft en welk team u het beste kan helpen. Het kan zijn dat we u nog bellen voor meer informatie. Hierna sturen we uw melding door naar de afdeling die u gaat helpen.

Een Wmo-consulent neemt contact met u op om een afspraak met u te maken voor een gesprek. Kijk voor meer informatie op de pagina Melding zorgvraag.

U kunt contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0182 of stuur een e-mail naar gemeente@gouda.nl.