Vergunning deelvervoer

Het aanbieden van deelfietsen- of auto’s in de openbare ruimte mag niet zonder vergunning. Het college heeft regels voor deelvervoer gemaakt.

Via de onderstaande knop kunt u een vergunning aanvragen voor het aanbieden van deelfietsen en deelbakfietsen.

eHerkenning logo

Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.

Aanvragen

Bij deelvervoer wordt een auto, fiets of scooter gebruikt door meerdere gebruikers. Sommige aanbieders werken met een abonnement, bij anderen betaalt u per minuut of gereden kilometer. Stopt u de reservering van de deelfiets, deelbakfiets of deelauto? Dan kan iemand anders de fiets of auto meteen gebruiken. Soms moet u hem terugbrengen naar de plaats waar u in- of opgestapt bent. Bij de aanbieder leest u wat hun regels zijn. 

Deelvervoer is vaak goedkoper, sneller en duurzamer. Ook zijn er minder parkeerplekken op straat nodig. 

Het college verleent maximaal 2 vergunningen aan aanbieders van deelfietsen of deel e-bikes en maximaal 1 vergunning aan een aanbieder van deelbakfietsen.

De vergunning is 2 jaar geldig.

U moet in ieder geval een handhavingsplan, een dataplan en een gebruikersplan aanleveren bij uw aanvraag. Welke eisen we hieraan stellen en waar u verder aan moet voldoen, leest u in de Nadere regels deelvervoer 2023.

In de Nadere regels deelvervoer 2023 leest u hoe we uw aanvraag beoordelen. Als er meer aanvragen zijn dan het aantal vergunningen dat we verlenen, voeren we een vergelijkende toets uit.

De kosten voor de aanvraag van de vergunning zijn € 1365,-.

U kunt de vergunning aanvragen via de bovenstaande knop. Hier heeft u e-Herkenning voor nodig.

Nee, dat kan op dit moment niet. Deelscooters worden pas toegestaan als deze ook in buurgemeenten worden ingezet.

Op dit moment zijn er in Gouda 3 aanbieders van deelauto’s; Greenwheels, MyWheels en SnappCar. Binnenkort starten OnzeAuto en We Drive Solar. Bij verschillende nieuwbouwprojecten bieden ook andere aanbieders deelauto’s aan.

Behalve de OV-fiets van de NS bij stations Gouda en Gouda Goverwelle zijn er nog geen andere aanbieders van deelfietsen in Gouda.