Melding geparkeerde caravan of aanhangwagen

Een caravan of aanhangwagen mag maximaal 3 dagen op een parkeerplaats staan. Ziet u dat een caravan of aanhangwagen langer dan 3 dagen op een parkeerplaats staat? Dan kunt u dit melden bij de gemeente.

Heeft u een caravan of aanhangwagen? Dan mag u deze maximaal 3 aaneengesloten dagen op een parkeerplaats laten staan. Dit mag zonder extra kosten in een betaald parkerengebied.

Als de aanhangwagen gekoppeld is aan de auto met een parkeervergunning, dan mag de auto met aanhangwagen daar langer parkeren dan 3 aaneengesloten dagen, ook in een betaald parkerengebied.

Staat een caravan of aanhangwagen langer dan 3 aaneengesloten dagen op een parkeerplaats? Dan kunt u dit melden bij de gemeente door een mail te sturen naar gemeente@gouda.nl.

Vertel in de mail hoe lang de caravan of aanhangwagen al in de straat. Geef duidelijk aan waar de caravan of aanhangwagen staat.

Let op! Een aanhangwagen die gekoppeld is aan de auto mag langer dan 3 aaneengesloten dagen op een parkeerplaats staan, ook in een betaald parkerengebied. 

Als de geparkeerde caravan of aanhangwagen het verkeer tegenhoudt, zorgt voor een onveilige situatie of op een verkeerde plek staat dan kunt u dit melden bij de gemeente door een mail te sturen naar gemeente@gouda.nl.

Vertel in de mail of de geparkeerde caravan of aanhangwagen het verkeer tegenhoudt, zorgt voor een onveilige situatie of op een verkeerde plek staat. Geef duidelijk aan waar de caravan of aanhangwagen staat.

Als er een melding komt van een te lang of verkeerd geparkeerde caravan of aanhangwagen dan gaan de medewerkers van stadstoezicht kijken. Zij kunnen besluiten een boete te geven. 

Ook kunnen ze besluiten om de geparkeerde caravan of aanhangwagen weg te laten slepen:

  • als het verkeer tegengehouden wordt;
  • of als de geparkeerde caravan of aanhangwagen zorgt voor een onveilige situatie.