Fiets ophalen

Handhavers van de gemeente kunnen uw fiets laten verwijderen. Dat doen ze als deze op een verkeerde plek staat. Of er zo verlaten of slecht uitziet dat het lijkt of er geen eigenaar meer is die ernaar omkijkt. Dit noemen we een weesfiets.

Heeft u uw fiets in Gouda geparkeerd en bent u deze kwijt? Dan is uw fiets misschien naar het fietsdepot gebracht. U kunt uw fiets alleen op afspraak ophalen bij het fietsdepot.

Stond uw fiets wel juist geparkeerd? Dan is uw fiets misschien gestolen en kunt u hiervan aangifte bij de politie doen.

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.
Afspraak maken

U kunt uw fiets opzoeken via de website verloren of gevonden. Tip: gebruik daarbij de keuzemogelijkheden of de datum dat u uw fiets bent kwijtgeraakt. Heeft u uw fiets gevonden? Schrijf dan het registratienummer op. Dit nummer heeft u nodig om een afspraak te maken bij het fietsdepot

Staat uw fiets niet op de website? Dan is deze misschien gestolen. Als u denkt dat dit zo is, kunt u aangifte bij de politie doen.

U kunt een afspraak maken via bovenstaande knop. Om een afspraak te maken heeft u de laatste 4 cijfers van het registratienummer van de fiets nodig. Het registratienummer vindt u op de website verloren of gevonden.

Uw fiets staat fout geparkeerd als deze in een zone staat waar een parkeerverbod geldt. De fiets moet geparkeerd zijn in de stallingen of de parkeervakken en niet op straat. Een fiets staat ook verkeerd geparkeerd wanneer er een hinderlijke of gevaarlijke situatie ontstaat.

Er zijn ook fietsen die al lang op dezelfde plek gestald staan (weesfietsen of fietswrakken). Het gaat hier vooral om fietsen die lange tijd bij het NS-station, een deel van de Kleiweg, Regentesseplantsoen en het plein voor het Huis van de Stad staan. De fietsen zorgen voor overlast. De gemeente brengt deze fietsen naar het fietsdepot. 

Als u zeker weet dat u uw fiets op de juiste plek had gestald en uw fiets toch naar een depot is gebracht, kunt u bezwaar maken. Het verwijderen van uw fiets is een formeel besluit op basis van de Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV).

U kunt bezwaar maken door een bezwaarschrift naar de gemeente te sturen. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaar

Gouda heeft 1 fietsdepot. Alle fietsen die zijn verwijderd gaan naar het fietsdepot aan de Goejanverwelledijk 10. 

Het fietsdepot is op afspraak geopend op dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt een afspraak maken via bovenstaande knop. 

Het fietsdepot is op de Goejanverwelledijk 10 in Gouda.

Wij vragen u om het volgende mee te nemen als u uw fiets komt halen:

1.  Bewijs van eigendom. Dit kan bijvoorbeeld een fietssleutel, verzekeringsdocument of aankoopbewijs zijn. U moet kunnen bewijzen dat de fiets van u is.
2.  Een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, identiteitskaart of paspoort).

Het ophalen van uw fiets kost € 30,-. U moet dit bedrag betalen omdat het verwijderen, registreren en opslaan van uw fiets geld kost. U kunt dit direct betalen via iDeal als u het formulier voor het ophalen van uw fiets invult. U kunt ook betalen als u uw fiets ophaalt. Bij het fietsdepot kunt u alleen pinnen.

Fout geparkeerde scooters en bromfietsen kunnen een bekeuring krijgen. Dit gebeurt via het kenteken. Scooters en bromfietsen worden niet naar een fietsdepot gebracht.

U kunt hiervoor een melding openbaar gebied maken.

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Bel dan naar de gemeente via telefoonnummer 14 0182.

Goejanverwelledijk 10, Gouda
Nu gesloten. Morgen gesloten.

Zie ook